14 березня 2024
1130

Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова проведе чергове засідання.

Порядок денний (проект):

1. Проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, парламентів та урядів держав - членів Європейського Союзу та НАТО, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, Міжнародного комітету Червоного Хреста, Міжнародної федерації журналістів, Європейської федерації журналістів, Міжнародної неурядової організації «Комітет захисту журналістів», Міжнародної неурядової організації «Репортери без кордонів» щодо забезпечення звільнення та повернення в Україну полонених та незаконно утримуваних журналістів (включно з громадянськими журналістами) (реєстр. № 11034 від 21.02.2024р., внесений народними депутатами України Я.Юрчишиним, О. Мережком та іншими).

2. Проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до урядів та парламентів іноземних держав, міжнародних організацій, парламентських асамблей у зв’язку з проведенням російською федерацією «президентських виборів» на тимчасово окупованій території України (реєстр. № 11078 від 12.03.2024р., внесений народними депутатами України Р.Стефанчуком, О.Корнієнком, О.Устіновою, Ю.Тимошенко та іншими).

3. Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» щодо забезпечення гідних умов оплати праці посадових осіб місцевого самоврядування (реєстр. № 11054  від 01.03.2024р., внесений народними депутатами України В.Безгіним,  О. Корнієнком та іншими).

4. Про повторне звернення Михайла Безщасного від 23.02.2024р. щодо можливого порушення Національним антикорупційним бюро України вимог Закону України «Про звернення громадян».

5. Про звернення Михайла Безщасного від 04.03.2024р. щодо особистого прийому Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини.

6. Про звернення Андрія Гриценка щодо напрацювання правового механізму заборони замовних статей.

7. Про звернення депутата Херсонської міської ради, журналіста, обвинуваченого в державній зраді Карамалікова І.М. щодо порушення його прав при веденні слідства в Криворізькій установі виконання покарань.

8. Про звернення директора ТОВ «Золота середина» Михайла Кривди щодо поширення інформації через відеохостинг YouTube.

9. Про ознайомлення з інформаційно-аналітичною довідкою підготовленою аналітичним відділом газети «Повернись на 100%» щодо загальної внутрішньополітичної та соціально-економічної ситуації на тимчасово окупованих територіях Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей за січень 2024 року.

10. Звернення Комітету з питань свободи слова до Комісії з питань правосуддя і прав людини Сейму Республіки Польща щодо затриманням журналіста «Української правди» Михайла Ткача і його оператора під час  виконання ними службових обов’язків.

11. Інформація про проведення у березні ц.р. Комітетом з питань свободи слова засідання «круглого столу» на тему: «Про доступ журналістів до кулуарів Верховної Ради України та відновлення трансляції засідань парламенту».

12. Різне.


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування