26 березня 2024
1030

Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування проведе круглий стіл на тему: «Пріоритетні напрямки реформування виборчого законодавства в контексті виконання Україною актуальних міжнародних рекомендацій».

Під час заходу планується обговорити ключові пріоритетні напрямки реформування виборчого законодавства, запропоновані провідними національними та міжнародними спостережними місіями, а також висновки, отримані за результатами імплементації положень Виборчого кодексу України під час організації та проведення місцевих виборів у 2020 році.

У рамках панельних дискусій круглого столу особливу увагу буде приділено:

- обговоренню напрямків вдосконалення виборчих систем, визначених Виборчим кодексом України для різних типів виборів;

- підвищенню рівня професіоналізації органів адміністрування виборів та референдумів;

- порядку контролю за надходженням і витратами коштів політичних партій та виборчих фондів.

Окрім того, учасникам заходу буде представлено шляхи законодавчого вирішення зазначених вище питань, напрацьовані робочою групою Комітету щодо напрацювання комплексних змін у виборче законодавство з метою уніфікації механізмів правового регулювання виборчого процесу в Україні.

До участі у обговоренні запрошені народні депутати України, представники органів влади, вітчизняних, міжнародних організацій та інституцій, науковці та експерти.

Захід відбудеться у змішаному форматі (м. Київ та у режимі відеоконференції на платформі ZOOM) за сприяння та підтримки Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа «ОПОРА», у співробітництві з Центральною виборчою комісією та всеукраїнськими асоціаціями органів місцевого самоврядування.

Контактна інформація за тел.: 044 255-23-19, kanikovska@rada.gov.ua.


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування