28 лютого 2024
1000

Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування відповідно до Плану роботи Комітету на період одинадцятої сесії Верховної Ради України IХ скликання проведе круглий стіл на тему: «Громадське обговорення кандидатури старости як ефективний інструмент локальної демократії. Досвід регіонів та перспективи вдосконалення законодавства».

Під час проведення круглого столу планується заслухати презентацію підготовленого на запит Комітету дослідження «Громадське обговорення як інструмент розвитку інституту старост» (Регіональний рівень: Чернівецька область) та обговорити питання, що стосуються проблемних аспектів громадського обговорення в процесі затвердження старост, значення дорадчої демократії у розвитку інституту старост, проблем та перспектив номінації старост на посади, шляхів удосконалення законодавства щодо інституту старост тощо.

До участі у заході запрошено народних депутатів України, представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування та їх провідних асоціацій, вітчизняних і міжнародних організацій, експертів.

Круглий стіл відбудеться у змішаному форматі: наживо (м. Чернівці, Чернівецька область) та у режимі відеоконференції на платформі ZOOM.

Online-трансляція заходу здійснюватиметься на youtube-каналі Комітету.

Захід відбудеться за сприяння та підтримки проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»), Громадської організації «ДЕСПРО» та у співробітництві Громадською організацією «Всеукраїнське об’єднання старост».

Довідки з організаційних питань щодо забезпечення проведення заходу:

тел.: (044) 255-23-42; e-mail: kyrylenko-o@rada.gov.ua


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування