08 червня 2023
1400

Комітет Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій проведе форум на тему: "Освіта Луганської області: відновлення та реінтеграція".

Захід відбудеться за участі: Міністерства освіти і науки України, народних депутатів України, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Мінвідновлення та Мінреінтеграції, Освітнього омбудсмена України, Посольства Швейцарії в Україні, Луганської ОВА, а також начальників військових адміністрацій населених пунктів та освітян Луганської області.

Учасники форуму:

Сергій Бабак - голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій

Оксен Лісовий - міністр освіти і науки України

Роман Грищук - голова підкомітету Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій

Наталія Піпа - секретар Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій

Олександра Азархіна - заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури

Андрій Сташків - заступник міністра освіти і науки України

Артем Лисогор - голова Луганської обласної державної адміністрації

Лариса Білозір - народна депутатка України

Теми для обговорення:

Виклики відновлення деокупованих територій

Особливості організації освітнього процесу на деокупованих територіях

Права дітей на якісну та доступну освіту в умовах війни

Необхідність вирішення проблем освіти в Луганській області є важливою складовою реінтеграційних процесів після звільнення окупованих територій.

Станом на червень 2023 року на тимчасово окупованій території Луганщини залишається 572 заклади освіти, пошкоджень зазнали щонайменше 184 заклади.

Освітній процес у 2022-2023 роках забезпечували за дистанційною формою здобуття освіти: 83 заклади загальної середньої освіти (26389 учнів, 2025 педагогічних працівників); 2 заклади дошкільної освіти (27 вихованців, 6 педагогічних працівників); 6 закладів позашкільної освіти (1407 здобувачів освіти, 35 педагогічних працівників). Серед школярів: 6573 перебувають за кордоном; 9798 внутрішньо переміщених осіб; 9002 перебувають на тимчасово окупованих територіях.

Під час заходу буде презентовано стратегію відновлення та розвитку сфери освіти Луганської області на період 2023-2027 років, спрямовану на подолання наслідків повномасштабного збройного вторгнення рф на територію України та тимчасової окупації окремих районів Луганської області з 2014 року. Стратегія включає антикризові цілі на період дії воєнного стану та антикризові цілі після деокупації регіону.

Акредитація журналістів за посиланням.

Довідково:

DECIDE – це швейцарсько-український проєкт «Децентралізація для розвитку демократичної освіти». Він спрямований на підтримку реформ в освіті та процесів децентралізації для розвитку в Україні ефективної системи управління освітою.

Головна мета проєкту DECIDE – допомогти жителям територіальних громад долучитися до демократичного врядування та отримати рівний доступ до якісної освіти.

DECIDE реалізується ГО DOCCU у партнерстві з Цюріхським педагогічним університетом (PHZH) за підтримки Швейцарії, представленої Швейцарською агенцією розвитку та співробітництва (SDC).

 

 


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування