20 червня 2023
1100

Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування проведе круглий стіл на тему: «Забезпечення політичних прав громадян за кордоном та безпекові виклики для участі у політичному житті в повоєнний період» у режимі відеоконференції на платформі ZOOM.

Захід відбудеться за сприяння Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа «ОПОРА» та Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) в Україні та за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

До участі в обговоренні запрошені народні депутати України, представники Міністерства закордонних справ України, Міністерства цифрової трансформації України, Державної міграційної служби України та Державної прикордонної служби України, Центральної виборчої комісії, вітчизняних та міжнародних організацій та інституцій, науковці та експерти.

Предметом дискусії будуть безпекові виклики для участі громадян у політичному житті повоєнного періоду та забезпечення політичних прав громадян, які перебувають за кордоном, насамперед можливості реалізації їхнього права голосу. Зокрема, йтиметься про критерії оцінки безпекової ситуації стосовно можливості чи неможливості проведення голосування в окремих територіальних громадах. Під час заходу учасникам буде представлено дослідження медіаспоживання українців, що перебувають за межами країни, та їх зацікавленості в українському політичному житті, а також практики забезпечення політичних прав вимушених переселенців.

Для участі в обговоренні просимо заповнити реєстраційну онлайн-форму за посиланням до 14:00 16 червня: https://forms.gle/b3FYSYgHiffutiN26.

Контактна особа з організаційних питань щодо забезпечення проведення заходу: Каніковська Вероніка Олегівна – головний консультант секретаріату Комітету, тел. 044 255-23-19, e-mail: kanikovska@rada.gov.ua

 


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування