30 березня 2023
1600

У Комітеті Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг планується проведення круглого столу на тему: «Розвиток розподіленої «зеленої» генерації та самовиробництво електричної енергії як елемент сучасної енергосистеми» у четвер, 30 березня о 16:00.

Енергетична система України перебуває під постійною загрозою обстрілів. Відповіддю на цю загрозу має бути створення мережі розподіленої генерації електроенергії. Така мережа має складатися з сотень малих електростанцій, що допоможе нашій енергосистемі диверсифікувати генерацію і убезпечити енергетичні об’єкти від масштабних пошкоджень.

На сьогодні об’єктами розподіленої генерації виступає генерація, що використовує відновлювані джерела енергії (малі сонячні, вітрові, гідро електростанції) та когенераційні установки.

Для стимулювання виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії необхідно напрацювати відповідні умови підтримки. Серед таких умов, які може запропонувати держава – механізм самовиробництва. Цей механізм стимулювання виробництва та споживання електроенергії з відновлюваних джерел енергії, направлений на залучення інвестицій невеликих споживачів електроенергії в розвиток відновлюваних джерел енергії.

На круглому столі планується обговорити механізми розвитку мережі розподіленої генерації електроенергії. Учасники круглого столу розглянуть, зокрема, роль просьюмерів у децентралізованій структурі виробництва електроенергії.

Учасниками круглого столу будуть: народні депутати України – члени Комітету, представники Міністерства енергетики, Держенергоефективності, НКРЕКП, НЕК «Укренерго», громадські спілки та асоціації: Українська вітроенергетична асоціація, Українська асоціація відновлюваної енергетики, Асоціація сонячної енергетики України, Європейсько-українське енергетичне товариство, Біоенергетична асоціація України.

Запрошуємо до участі усіх зацікавлених.

Для участі у заході просимо звертатися до Секретаріату Комітету за телефоном: +380636837936.

 


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування