24 березня 2023
1000

Комітет Верховної Ради України з питань інтеграції України до Європейського Союзу проведе чергове засідання.

Порядок денний:

І. Законопроекти, що належать до пріоритетних сфер адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу, регулюються нормами і принципами СОТ та стосуються зобов’язань України в рамках Ради Європи та Угоди про асоціацію:

Проект Постанови про Заяву Верховної Ради України "Про визначення існуючого в російській федерації політичного режиму як рашизму та засудження його ідеологічних засад і суспільних практик як тоталітарних та людоненависницьких" (реєстр.№9101 від 13.03.2023; н.д. В.Подгорна та інші)

Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Дисциплінарний статут служби цивільного захисту" щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, що проходять службу цивільного захисту, запобігання і протидії дискримінації та сексуальним домаганням (реєстр.№9099 від 13.03.2023; Кабінет Міністрів України)

Проект Закону про внесення змін до розділу ІV "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про споживче кредитування" щодо особливостей нарахування процентів за споживчими кредитами під час воєнного стану (реєстр.№9051 від 22.02.2023; Кабінет Міністрів України)

Проект Закону про ринок деревини (реєстр.№4197-д від 10.09.2021; н.д. Д.Наталуха та інші)

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення умов підтримки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії генеруючими установками споживачів (реєстр.№9011-1 від 28.02.2023; н.д. А.Герус)

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання збільшення виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії генеруючими установками споживачів (реєстр.№9011-2 від 28.02.2023; н.д. А.Кіт та інші)

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безпечності транспортних засобів (реєстр.№8369 від 19.01.2023; н.д. М.Єфімов та інші)

Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення у зв'язку з ратифікацією Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок i домашньому насильству та боротьбу із цими явищами (Стамбульська конвенція) (реєстр.№8329 від 02.01.2023; н.д. Г.Михайленко та інші)

Проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо удосконалення відповідальності за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту (реєстр.№9028 від 17.02.2023; н.д. Т.Циба та інші)

Проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо удосконалення відповідальності за кримінальні правопорушення у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інші кримінальні правопорушення проти здоров'я населення (реєстр.№9028-1 від 01.03.2023; н.д. А.Скороход та інші)

ІІ. Законопроекти, що регулюються національним законодавством країн-членів ЄС, не стосуються зобов’язань України в рамках Ради Європи та не потребують експертного висновку Комітету з питань інтеграції України до ЄС

Інші питання


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування