21 березня 2023
1500

 

 Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування відповідно до Плану роботи Комітету на період дев’ятої сесії Верховної Ради України IХ скликання проведе у гібридному форматі круглий стіл на тему: «Органи самоорганізації населення: стан законодавчого забезпечення та перспективи його вдосконалення».

Під час засідання круглого столу заплановано проведення презентації та обговорення положень проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про органи самоорганізації населення» щодо удосконалення порядку організації, діяльності та припинення органу самоорганізації населення», внесеного Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 6319).

Предметом діалогу будуть питання проблематики організаційно-правового забезпечення створення та діяльності органів самоорганізації населення в Україні, їх місце і роль в системі місцевого самоврядування та подальші кроки реформування інституту територіальної самоорганізації населення з урахуванням кращих європейських демократичних практик.

До участі у роботі круглого столу запрошені народні депутати України, представники державних органів, органів місцевого самоврядування та їх провідних асоціацій, експерти, представники вітчизняних та міжнародних організацій.

Формат заходу передбачає часткову участь учасників offline (м. Київ) та online (відеоконференція на платформі ZOOM).

Круглий стіл відбудеться за сприяння та підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»), Міжнародного фонду «Відродження», Всеукраїнської громадської організації «Асоціація сприяння самоорганізації населення» та Програми USAID «РАДА: наступне покоління».

Online-трансляція засідання круглого столу здійснюватиметься на Youtube-каналі Комітету.

Контактна особа: головний консультант секретаріату Комітету Кириленко Ольга Володимирівна, e-mail: kyrylenko-o@rada.gov.ua, тел. (044) 255-23-42.


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування