10 березня 2023
0900

 

11-15 березня 2023 року делегація Верховної Ради України візьме участь у засіданні 146-ї Асамблеї Міжпарламентського союзу (Манама, Бахрейн).

До складу делегації також входять народні депутати України: Голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко, членкиня Комітету з питань екологічної політики та природокористування Леся Василенко, членкиня Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Альона Шкрум, членкиня Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Ольга Руденко, член Комітету аграрної та земельної політики Артур Герасимов, Голова підкомітету з питань антикорупційної політики у сфері цифрових інновацій та публічних даних Комітету України з питань антикорупційної політики Олексій Жмеренецький, член Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Санченко.

Зокрема, програмою візиту передбачено ряд двосторонніх зустрічей делегації Парламенту України з представниками парламентів світу і, зокрема, Глобального Півдня.

Також передбачено виступ Першого заступника Голови Верховної Ради України Олександра Корнієнка на General Debate.

Нагадуємо, Українська делегація на 145-ту Асамблеї МПС, яку очолював Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, провела Резолюцію, яка засуджує вторгнення в Україну та спроби анексії українських територій.

«Українська делегація, яку очолюю, налаштована рішуче говорити з представниками інших країн про Україну. Ми будемо використовувати всі можливості, щоби доносити правду та об’єднувати світ задля нашої перемоги та відновлення справедливості», — наголосив Перший віцеспікер Олександр Корнієнко.  

Довідково. Міжпарламентський союз (Inter-Parliamentary Union, IPU) є глобальною організацією національних парламентів. Заснована більше 133 років тому, як перша багатостороння політична організація у світі, що заохочує співпрацю та діалог між усіма націями.

Нині до МПС входять 178 національних парламентів і 14 регіональних парламентських органів. Він сприяє розвитку демократії та допомагає парламентам стати сильнішими, молодшими, гендерно збалансованими та більш представницькими.

Очікується, що під час 146-ї Асамблеї МПС у Бахрейні сотні парламентаріїв із усього світу візьмуть участь в обговоренні теми «Сприяння мирному співіснуванню та інклюзивним суспільствам: боротьба з нетерпимістю». Під час Асамблеї МПС запропонує можливості для обміну передовим досвідом для сприяння інклюзії та підтримки мирного співіснування як передумови стійких, згуртованих і демократичних суспільств.


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування