18 січня 2023
1100

 

 Комітет Верховної Ради України з питань інтеграції України до Європейського Союзу проведе чергове засідання у форматі онлайн.

Порядок денний:

І. Законопроект, щодо якого Комітет визначено головним з опрацювання:

Проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Європейської Комісії, Європейського Парламенту, Ради Європейського Союзу, Світової організації торгівлі, урядів та парламентів іноземних держав щодо встановлення санкцій на імпорт російської і білоруської деревини та продуктів з неї, російської риби та морепродуктів, заборони на експорт устаткування та його компонентів, а також недопустимості діяльності на території Російської Федерації систем міжнародної екологічної сертифікації (реєстр.№8337 від 06.01.2023; н.д. Ю.Овчинникова, М.Мезенцева, О.Вінтоняк та інші).

 ІІ. Законопроекти, що належать до пріоритетних сфер адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу, регулюються нормами і принципами СОТ та стосуються зобов’язань України в рамках Ради Європи та Угоди про асоціацію:

Проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, Міжпарламентської Асамблеї Асоціацій держав Південно-Східноі? Азіі?, національних парламентів держав світу щодо засудження злочинів проти довкілля, скоєних Російською Федерацією на території України, сприяння подоланню їх наслідків і відновленню екосистем України під час війни та у післявоєнний час, забезпечення компенсації шкоди довкіллю та втрати екосистемних послуг, а також створення глобальної платформи для оцінки збитків, завданих клімату та довкіллю унаслідок військових дій (реєстр.№8338 від 06.01.2023; н.д. Ю.Овчинникова, М.Мезенцева, О.Вінтоняк, І.Климпуш-Цинцадзе та інші).

Проект Постанови про Заяву Верховної Ради України про посягання російської федерації на державність України з метою її знищення (реєстр.№8335 від 05.01.2023; н.д. Ф.Веніславський, В.Наливайченко, М.Мезенцева та інші).

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо захисту людини від впливу іонізуючого випромінювання (реєстр.№8223 від 23.11.2022; Кабінет Міністрів України).

Проект Закону про державне регулювання сфери захисту рослин (реєстр.№8340 від 09.01.2023; н.д. М.Нікітіна та інші).

Проект Закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо встановлення додаткових підстав розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця та деяких інших питань (реєстр.№7731 від 05.09.2022; н.д. Г.Третьякова та інші)

Законопроекти, що регулюються національним законодавством країн-членів ЄС, не стосуються зобов’язань України в рамках Ради Європи та не потребують експертного висновку Комітету з питань інтеграції України до ЄС.

ІІІ. Додаткова експертиза законопроектів до ІІ читання:

         Проект Закону про захист прав споживачів (реєстр.№6134 від 05.10.2021; Кабінет Міністрів України).

Проект Закону про внесення змін до Митного кодексу України щодо розширення повноважень приватних виконавців на примусове виконання постанов про накладення штрафу за порушення митних правил (реєстр.№4532 від 21.12.2020; Кабінет Міністрів України).

Інші питання

       Щодо проектів Законів про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення зміни цільового призначення земельних ділянок (реєстр.№8178 від 04.11.2022; н.д. А.Чорноморов та інші) та (реєстр.№8178-1 від 10.11.2022; н.д. М.Нікітіна та інші).

 


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування