19 січня 2023
1500

 

Комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики проведе засідання у режимі відеоконференції.

Порядок денний:

І. Законопроєкти, з опрацювання яких Комітет є головним:

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо унормування конкурсної процедури призначення керівників комунальних закладів культури та формування базової мережі закладів культури (реєстр. № 8216 від 22.11.2022, Кабінет Міністрів України).

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про охорону культурної спадщини" щодо незанесення до Державного реєстру нерухомих пам'яток України та вилучення з Державного реєстру нерухомих пам'яток України окремих об'єктів культурної спадщини (реєстр. № 8273 від 09.12.2022, Кабінет Міністрів України).

Проект Закону про оголошення природних територій міста Моршина, природних територій Моршинського родовища мінеральних лікувальних розсолів та природних територій Нинівського родовища мінеральних лікувальних розсолів Львівської області курортом державного значення (реєстр. № 8319 від 29.12.2022, Кабінет Міністрів України).

ІІ. Законопроєкти, з опрацювання яких Комітет не є головним:

Проект Закону про внесення змін до Виборчого кодексу України щодо вдосконалення регулювання інформаційного забезпечення виборів та здійснення передвиборної агітації (реєстр. № 8310 від 27.12.2022, н.д. Потураєв М.Р. та інші).

ІІІ. Інші питання:

Про затвердження Рішення Комітету за результатами розгляду питання про ресурсний стан (частоти, передавачі, електроенергія, фінанси, контент) українського телерадіомовлення в умовах війни та забезпечення конституційного права громадян на тимчасово окупованих територіях, у районах ведення бойових дій та у прифронтових регіонах України на доступ до офіційної інформації про події в Україні та світі.

Про створення робочої групи з підготовки доопрацьованого проекту Закону на основі проекту Закону про деколонізацію гуманітарної сфери України (реєстр. № 7721 від 01.09.2022, н.д. Княжицький М.Л. та інші) та проекту Закону про подальшу деколонізацію, деокупацію та суверенізацію культурного простору України (реєстр. № 7721-1 від 14.09.2022, н.д. Потураєв М.Р., Кравчук Є.М., Санченко О.В.).

Різне.


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування