29 листопада 2022
1200

Комітет Верховної Ради України з питань інтеграції України до Європейського Союзу проведе засідання з наступним порядком денним:

І. Законопроект, щодо якого Комітет визначено головним з опрацювання:

Проект Закону про ратифікацію Рамкової угоди між Урядом України та Урядом Республіки Австрія про економічне співробітництво у розвитку проектів (реєстр.№0176 від 07.11.2022; Кабінет Міністрів України).

ІІ. Законопроекти, що належать до пріоритетних сфер адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу, регулюються нормами і принципами СОТ та стосуються зобов’язань України в рамках Ради Європи та Угоди про асоціацію:

Проект Закону про зняття застережень України до Конвенції про боротьбу з незаконним захопленням повітряних суден та Конвенції про боротьбу з незаконними актами, спрямованими проти безпеки цивільної авіації (реєстр.№0172 від 27.10.2022; Президент України).

Проект Закону про ратифікацію Угоди № 2 у формі обміну листами між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії і Північної Ірландії про внесення змін до Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії і Північної Ірландії (реєстр.№0177 від 16.11.2022; Президент України).

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо особливості регулювання земельних відносин для забезпечення швидкої реалізації інвестиційних проектів, спрямованих на відновлення економіки України під час дії воєнного стану та у відбудовний період (реєстр.№7711 від 29.08.2022; Кабінет Міністрів України).

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вирішення проблеми надмірної тривалості цивільного, господарського та адміністративного провадження (реєстр.№8083 від 28.09.202; Кабінет Міністрів України).

Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності у сфері обігу окремих видів харчових продуктів (реєстр.№8114 від 06.10.2022; н.д. С.Кузьміних та інші).

Проект Закону про захист персональних даних (реєстр.№8153 від 25.10.2022; н.д. Р.Стефанчук, М.Мезенцева та інші).

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо державної підтримки сільського господарства та експорту агропродукції під час воєнного стану (реєстр.№8025 від 13.09.2022; н.д. С.Лабазюк та інші).

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за руйнування та знищення нерухомої культурної спадщини і порушення традиційного характеру середовища (реєстр.№4562 від 30.12.2020; н.д. М.Потураєв та інші).

Законопроекти, що регулюються національним законодавством країн-членів ЄС, не стосуються зобов’язань України в рамках Ради Європи та не потребують експертного висновку Комітету з питань інтеграції України до ЄС.

Інші питання:

Щодо визначення проекту Закону про захист персональних даних (реєстр.№8153 від 25.10.2022; н.д. Р.Стефанчук, М.Мезенцева та інші) як такого, що спрямований на виконання міжнародно-правових зобов’язань України в сфері європейської інтеграції.

 


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування