21 листопада 2022
0900

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, перебуваючи з робочим візитом у Королівстві Камбоджа 21-23 листопада 2022 року, очолить парламентську делегацію.

До складу делегації також входять народні депутати України, члени Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва: Голова Комітету Олександр Мережко та членкиня Комітету Ольга Руденко.

Програмою візиту передбачено участь Першого віцеспікера у 43-ї Генеральній асамблеї Міжпарламентської Асамблеї Асоціації держав Південно-Східної Азії (МА АСЕАН, ASEAN Inter-Parliamentary Assembly). Зокрема, у понеділок, 21 листопада, Олександр Корнієнко виступить на відкритті пленарної сесії 43-ї Генеральної асамблеї МА АСЕАН від України у частині заяв голів делегацій країн-спостерігачів.

Окрім того, під час візиту у середу, 23 листопада, відбудеться зустріч у діалоговому форматі України як країни-спостерігача з парламентаріями країн-членів МА АСЕАН.

Також у межах робочого візиту Першого заступника Голови Верховної Ради України до Королівства Камбоджа відбудуться двосторонні зустрічі з парламентськими делегаціями інших держав  на полях Генасамблеї. Окремо програма передбачає зустрічі делегації від Верховної Ради України з урядовими колами Камбоджі поза межами Генеральної асамблеї Міжпарламентської Асамблеї Асоціації держав Південно-Східної Азії.

Довідково. Міжпарламентська Асамблея Асоціації держав Південно-Східної Азії (МА АСЕАН, ASEAN Inter-Parliamentary Assembly) утворена у 1977 році з метою підтримання регулярних контактів та координації дій між законодавчими органами держав-членів АСЕАН, а також для налагодження взаємодії з парламентами інших країн.

Станом на сьогодні, членами МА АСЕАН є національні парламенти усіх десяти держав-членів Асоціації (Бруней Даруссалам, В’єтнам, Індонезія, Камбоджа, Лаос, Малайзія, М’янма, Сінгапур, Таїланд, Філіппіни).

Рішення щодо надання Верховній Раді України статусу Спостерігача ухвалено ГА МА АСЕАН під час 42-ї сесії 23-25.08.2021 року.




Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування