07 листопада 2022
0900

 

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко перебуватиме з робочим візитом у Французькій Республіці 7-9 листопада 2022 року (м. Страсбург).

У рамках поїздки Перший віцеспікер Українського Парламенту братиме участь у десятому щорічному Всесвітньому форумі за демократію «Демократія: нова надія?», організованому Радою Європи. 

Зокрема, програмою перебування передбачено виступ Олександра Корнієнка на засіданні Комітету міністрів Ради Європи. Також відбудеться низка робочих зустрічей Першого віцеспікера Українського Парламенту з представниками європейського політикуму та істеблішменту Ради Європи.

Крім того, під час візиту Олександр Корнієнко на чолі української парламентської делегації братиме участь у Діалозі високого рівня «Добре демократичне врядування в Україні: досягнення, виклики та шлях вперед у повоєнний період». 

У рамках заходу також передбачене спілкування зі ЗМІ.

До складу української делегації ввійшли народні депутати України, члени парламентського Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко, Віталій Безгін, Аліна Загоруйко, Лариса Білозір, Вячеслав Рубльов; Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Марія Іонова; Комітету з питань прав людини, деокупації і реінтеграції тимчасово окупованих територій в Донецькій, Луганській областях і Автономній Республіці Крим, міста Севастополь, національних меншин і міжнаціональних відносин Максим Ткаченко й Тарас Тарасенко.

Довідково:

До участі у Всесвітньому форумі за демократію «Демократія: нова надія?» запрошені лідери світового політикуму, члени громадянського суспільства, а також представники бізнесу, науково-експертного середовища та медійних груп. Концепція Форуму полягає в тому, що виклики демократії XXI століття потрібно вирішувати засобами XXI століття, використовуючи широкі можливості мережевого спілкування, а також соціальні та політичні інновації місцевого рівня.

На Форумі  розглядатиметься, якими мають бути амбіції щодо демократії сьогодні, протягом наступних десяти років та у майбутньому.

Програмою Форуму пропонується робота десяти лабораторій, серед яких, електронна демократія, громадянська освіта, боротьба з дезінформацією та сила соціальних мереж, де обговорюватимуться такі теми: залучення молоді, знання та маніпулювання, дискримінація та привілеї, корупція та підзвітність, роль обговорення у прискоренні демократії, втрачена можливість демократії в росії, вплив безкарності на журналістику та демократію.

Планується відеотрансляція Форуму.

Основна мета Діалогу високого рівня «Добре демократичне врядування в Україні: досягнення, виклики та шлях вперед у повоєнний період» — обговорення перспективи реформ якісного демократичного врядування в Україні та досягнення загальної згоди основних заінтересованих сторін стосовно подальших кроків задля удосконалення нормативно-правової бази та практики в сфері багаторівневого врядування та виборів у відповідності до європейських стандартів та належних практик.

У Діалозі з боку України братимуть участь профільні урядовці, парламентарії та міжнародні експерти, які опікуються питаннями місцевого самоврядування та виборів, до сфери повноважень яких належать згадані питання.


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування