25 жовтня 2022
0800

Перший Парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи, організований парламентами України та Хорватської Республіки,  продовжує свою роботу у Хорватському Загребі.

Сесійний день Саміту урочисто відкриють Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук та голова парламенту Хорватії Гордан Яндрокович.

Президент України Володимир Зеленський звернеться до учасників форуму в онлайн форматі.

Під час пленарної сесії 25 жовтня також відбудуться виступи прем’єр-міністра Хорватії Андрея Пленковича, голів парламентів країн-учасниць Саміту, парламентських асамблей та міжнародних організацій.

У роботі Першого Парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи в онлайн та офлайн форматі беруть участь делегації з понад 50 країн та інституцій, загалом близько 400 політиків з усього світу, зокрема, з парламентських асамблей, міжнародних організацій, Європарламенту, США, Хорватії, Латвії, Естонії, Чехії, Польщі, Німеччини, Туреччини, Швеції, Канади та Японії.

Україна також запросила до участі країни, які не є членами Платформи, зокрема, з Південної Америки, Африки та Азії.

Делегацію Верховної Ради України очолює Голова Українського парламенту Руслан Стефанчук.

Перший парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи обговорюватиме численні аспекти поточної безпекової ситуації в Україні та можливості для національних парламентів і міжнародних парламентських інституцій зробити свій внесок у п’ять пріоритетних напрямків діяльності Міжнародної Кримської платформи.

Наприкінці Саміту планується ухвалення спільної декларації.

***

Трансляція наживо здійснюватиметься на офіційній сторінці Facebook Верховної Ради України та Youtube-каналі парламентського телеканалу РАДА.

Детальніше про роботу саміту читайте, будь ласка, на офіційних інтернет-ресурсах та сторінках соцмереж Верховної Ради України, Хорватського Сабору та Кримської платформи. 

Захід висвітлюють понад 200 журналістів. Більше інформації про висвітлення Саміту доступно в Повідомленні для ЗМІ.

До уваги журналістів: комунікацію зі ЗМІ здійснює  Прес-служба приймаючої Хорватської сторони.




Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування