10 жовтня 2022
0900

 

10-14 жовтня 2022 року Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко перебуватиме в Африці з робочим візитом.

Делегація Парламенту України на чолі з Першим віце-спікером Олександром Корнієнко візьме участь у 145-у засіданні Асамблеї (Міжпарламентського Союзу (Inter-Parliamentary Union, IPU), яка відбудеться у м. Кігалі, Руанда.

До складу делегації Верховної Ради ввійшли народні депутати України: Ольга Руденко, Артур Герасимов, Альона Шкрум, Жан Беленюк, Леся Василенко та Олексій Жмеринецький.

До участі у роботі Асамблеї запрошено понад 1200 парламентаріїв із понад 100 країн світу, серед учасників Асамблеї — понад 60 голів і заступників голів парламентів членів Міжпарламентського Союзу (МПС).

Програмою української делегації на чолі з Першим заступником Голови Верховної Ради України Олександром Корнієнком передбачено численні робочі зустрічі та участь у супутніх заходах Асамблеї.

На порядку денному роботи української делегації — активізація парламентської дипломатії на Африканському континенті та досягнення максимальної підтримки держав світу.

14 жовтня Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко перебуватиме у Республіці Мозамбік, де заплановані зустрічі з керівництвом Парламенту країни та керівниками міжнародних місій.

Довідково: Міжпарламентський Союз є міжнародною організацією парламентів суверенних держав. До МПС входять 178 асоційованих членів та постійних спостерігачів. 70 міжнародних організацій є постійними спостерігачами в Організації. На 144-й Асамблеї Міжпарламентського Союзу, яка відбулась у Нуса-Дуа, Індонезія, ухвалено резолюцію «Мирне врегулювання ситуації з війною в Україні з дотриманням міжнародного права, Статуту Організації Об’єднаних Націй та збереженням територіальної цілісності».

 


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування