22 серпня 2022
1000

Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування проводить презентацію дослідження на тему: «Аналіз практики застосування законодавства щодо інституту старост».

В Україні сформовано майже 7,5 тисяч старостинських округів.

Це новий інститут місцевого самоврядування, впроваджений в ході реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

Мета створення інституту старост - наблизити владу до людей, адже саме староста  представляє інтереси мешканців старостинського округу на рівні керівництва громади.

Спікери заходу:

Віталій Безгін - народний депутат України, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

В`ячеслав Негода - заступник Міністра розвитку громад та територій України

Оксана Гарнець - президент громадської організації «ДЕСПРО»

Олена Бойко - експерт  громадської організації «ДЕСПРО»

Станіслав Август - виконавчий директор Всеукраїнського об'єднання старост

Дослідження підготовлено на запит Комітету за експертної підтримки ГО «ДЕСПРО», створеної на основі діяльності Швейцарсько-українського проєкту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO.

Акредитація ЗМІ: 19 серпня до 16:00 за електронною адресою: anna@ukrinform.com  (потрібно вказати ПІБ, назву видання).

Долучитися до трансляції можна на YouTube-каналі Укрінформу – https://www.youtube.com/c/UkrinformTV та Facebook-сторінці «Децентралізація».

 

 


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування