10 грудня 2021
1200

Комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики проводить слухання на тему: «Збереження археологічної спадщини та інших культурних цінностей: аналіз, проблеми та пропозиції щодо їх врегулювання».

Захід проводиться відповідно до Рішення Комітету від 20 жовтня 2021 року у форматі відеоконференції.

Ключові питання для розгляду: ефективність законодавства та проблеми реалізації державної політики у сферах охорони культурної спадщини в контексті охорони археологічної спадщини, вивезення, ввезення і повернення культурних цінностей з метою удосконалення механізмів охорони пам’яток археології, попередження незаконних розкопок та нелегального обігу археологічних предметів, виявлення та повернення в Україну незаконно вивезених археологічних предметів, інших культурних цінностей.

До участі у слуханнях запрошені народні депутати України, представники ключових центральних органів виконавчої влади, в тому числі правоохоронних, представники Офісу Президента України, Ради національної безпеки і оборони України, обласних державних адміністрацій, експерти та пам’яткоохоронці тощо.

Захід транслюватиметься наживо на каналі YouTube. З матеріалами слухань та детальною інформацією можна ознайомитися на сайті Комітету.


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування