10 грудня 2021
1030

Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування проводить «круглий стіл» на тему: «Реставрація як вид будівництва: проблеми та необхідність законодавчого регулювання».

Захід відбуватиметься у форматі відеоконференції на платформі ZOOM.

Трансляція наживо

 Під час заходу планується обговорити актуальні питання в сфері реставрації об'єктів культурної спадщини, що на сьогодні стоять перед фахівцями, політиками та представниками центральних органів виконавчої влади; визначити подальші кроки щодо підготовки законодавчих змін з врегулювання проблем розроблення науково-проектної документації на реставрацію пам'яток культурної спадщини та реставраційних робіт на таких пам'ятках; питання інтегрування сфери реставрації у широке коло питань реформування усієї сфери містобудування.

Питання реставрації пам'яток архітектури починає активно підніматись у зв'язку із запланованою Урядом програмою «Велика реставрація», яка здійснюється на виконання Указу Президента України від 18.08.2020 року № 329/2020 «Про заходи щодо підтримки сфери культури, охорони культурної спадщини, розвитку креативних індустрій та туризму».

До участі у заході запрошено народних депутатів України, представників органів державної влади та місцевого самоврядування, фахівців та експертів професійних громадських організацій, проектних інститутів, вищих навчальних закладів, фахівців реставраційної сфери та сфери охорони культурної спадщини.

Захід проводитиметься спільно з Міністерством розвитку громад та територій України, Міністерством культури та інформаційної політики України, асоціаціями органів місцевого самоврядування.

Конт. особи: головний консультант секретаріату Комітету Коваленко В'ячеслав Миколайович, тел. (044) 225 25 70, email: kovalenko-v@rada.gov.ua;

старший консультант секретаріату Комітету Прітчіна Світлана Леонідівна, тел. (044) 255 23 72, email: pritchina@rada.gov.ua;

помічник-консультант народного депутата України Г.Бондар Бесчастна Богдана Володимирівна, тел. (096) 171 31 98, email: danke@ukr.net.


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування