20 жовтня 2021
1430

Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів проводить засідання у форматі відеоконференції (м. Київ, вул. Банкова, 6-8, кім. 525).

Порядок денний

Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

1. Про перегляд рішення Комітету щодо проектів законів:

- про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення розмірів стипендій (р.№ 4036, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М.)

- про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення розмірів академічної та соціальної стипендій (р.№ 4036-1, н.д. Королевська Н. та інші)

2. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

- про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення розмірів стипендій (р.№ 4036, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М.)

- про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення розмірів академічної та соціальної стипендій (р.№ 4036-1, н.д. Королевська Н. та інші)

Підготовка до першого читання:

3. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо збільшення розміру мінімальної заробітної плати та з метою розширення соціально-економічних гарантій, наданих працівникам бюджетного сектору економіки, іншим найманим працівникам, малому та середньому бізнесу, у зв'язку з прийняттям Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» (р.№ 3998, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

4. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України з метою соціального захисту осіб, які отримали профілактичне щеплення (вакцинацію) проти інфекційних хвороб (р.№ 5484, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

5. Проекти законів:

- про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пільг з оплати проїзду та деяких інших пільг (р. № 5651,  Кабінет Міністрів України)

- про внесення змін до деяких законів України щодо пільг з проїзду та деяких інших пільг (р. № 5651-1,  н.д. Королевська Н. та інші)

- про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пільг з оплати проїзду та деяких інших пільг (р. № 5651-2,  н.д. Устінова О. та інші)

- про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пільг з оплати проїзду та деяких інших пільг (р. № 5651-3,  н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М.)

Попередній розгляд:

6. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо упорядкування окремих питань пенсійного забезпечення та страхування працівників Державного бюро розслідувань (р.№ 5818, Кабінет Міністрів України)

7. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

-  про внесення зміни до статті 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо встановлення розміру мінімальної пенсії за віком на рівні мінімальної заробітної плати (р. № 4041 дооп., н.д. Констанкевич І. та інші)

-  про внесення змін до статті 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо розміру мінімальної пенсії за віком (р. № 4041-1, н.д. Королевська Н. та інші)

8. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення зміни до статті 47 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо уточнення порядку виплати пенсії (р.№ 5606, н.д. Констанкевич І. та інші)

  9. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щодо зменшення пенсійного віку та страхового стажу як умов призначення пенсії за віком та відновлення розміру коефіцієнту страхового стажу 1,35 (р. № 3052 доопрацьований, н.д. Королевська Н. та інші)

10. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до пункту 9-15 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо продовження списання сум недоїмки, нарахованих платникам єдиного внеску, а також штрафів та пені, нарахованих на ці суми недоїмки (р. № 4435, н.д.Гончаренко О.)

11. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо соціальних пільг та соціальних гарантій для учасників бойових дій (р.№ 5026, н.д. Заремський М.)

12. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання діяльності будинків-інтернатів для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю (р.№ 5856, н.д. Третьякова Г. та інші)

13. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

- про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо деяких питань визначення пенсійного віку (р. № 5566,  н.д. Третьякова Г. та інші)

- про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо деяких питань зменшення пенсійного віку та дострокового виходу на пенсію для жінок (р. № 5566-1,  н.д. Королевська Н. та інші)

14. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Постанови про заходи, направлені на захист дитинства і материнства та подолання демографічної кризи в Україні (р. № 5684, н.д. Королевська Н. та інші)

15. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про соціальні послуги» щодо розширення сфери надання соціальних послуг (р.№ 5821, н.д. Королевська Н. та інші)

16. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо вдосконалення функціонування Єдиного державного реєстру ветеранів війни та запровадження електронного посвідчення ветерана (р.№ 5694 дооп., н.д. Чернєв Є.)


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування