20 жовтня 2021
1220

 

У Верховній Раді України розпочинається презентація фотовиставки фотокореспондента «Позивний Мауглі» Олени Худякової.

Напередодні відкриття експозиції Олена Худякова розповіла про свою творчість: «Кожна картинка - історія і мить з життя групи артрозвідки в 2014-2017 роках. Те, чим можемо поділитися з того, що бачили і відчували там. На чарівних пагорбах посеред пекла. Вогняні ночі змінювали золоті світанки. Бої змінювали грози. Пісні війни змішувалися з криками хижих птахів над степом. Раптова злива змивала свіжу кров і залишала над місцем загибелі воїна райдугу».

«Це поєднання краси і болю назавжди викарбовувалося в свідомості. Сотні разів ми вітали сонце і прощалися з ним, ідучи у сніжний туман, спекотне марево чи темну, хмарну ніч, яка поглинає усе, оживаючи лише спалахами пострілів. Це те, про що ці картинки, де немає підписів і мало обличь. Ми тут справжні і не соромимось себе. Але війна триває», - сказала фотокореспондент Олена Худякова.

У церемонії відкриття експозиції братиме учать Генеральний директор Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" Харченко О.О.

Фотовиставка триває до 22 жовтня 2021 року у кулуарах 3-го поверху Верховної Ради України за адресою: м. Київ, вул. М. Грушевського, 5.


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування