21 вересня 2021
1200

З 21 до 24 вересня 2021 року у кулуарах II-го та III-го поверху будинку Верховної Ради України триватиме соціальна виставка «Життя на папері».

Експозиція представлена паперовими інсталяціями кімнат реальних домівок онкопацієнтів. У проекті використали папір зі спогадами пацієнтів, статистикою та законами про онкозахворювання в Україні.

Мета виставки — привернути увагу народних депутатів до проблем, які щодня постають перед онкопацієнтами, і спонукати підтримати законопроекти: № 4662 про зміни до Закону «Про публічні закупівлі», що запроваджує застосування договорів керованого доступу, а також № 5736 і 5737, які регулюють питання надання пацієнтам лікарських засобів зі співчуття. Завдяки цьому держава зможе раціональніше використовувати бюджетні кошти й закуповувати найбільш ефективні ліки за нижчими цінами, а пацієнти з онкологічними та рідкісними захворюваннями отримають доступ до дієвої інноваційної терапії на безоплатній основі.

Проект організований Національним інститутом раку спільно з громадською спілкою «Коаліція онкопацієнтів України» за підтримки підкомітету з питань сучасних медичних технологій та розвитку трансплантології, підкомітету з питань профілактики та боротьби з онкологічними захворюваннями Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, у рамках ініціативи «Рік обізнаності про рак легені».

У рамках презентації виставки 21 вересня о 12:00 у Прес-центрі Парламенту відбудеться брифінг за участю: в.о. директора Національного інституту раку Андрія Шипка, народних депутатів України Оксани Дмитрієвої, Валерія Зуба, Сергія Тарути, представниці громадської спілки «Коаліція онкопацієнтів України» Вікторії Костецької.

Виставка працюватиме з 21 по 24 вересня з 10:00 до 18:00 у кулуарах II-го та ІІІ-го поверху будинку Верховної Ради України (вул. Грушевського,5).


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування