22 вересня 2021
1430

 

Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів проведе засідання в режимі відеоконференції (вул. Банкова, 6-8, кім. 525).

Трансляція наживо

Порядок денний:

Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

Попередній розгляд законопроектів:

1. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

-   про внесення змін до статті 13 Закону України «Про соціальні послуги» щодо підвищення розміру компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду (р. № 4283,  н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М.)

-   про внесення змін до статті 13 Закону України «Про соціальні послуги» щодо підвищення розміру компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду (р. № 4283-1,  н.д. Королевська Н. та інші)

Підготовка до першого читання:

2. Проекти законів:

-   про внесення змін до Закону України «Про індексацію грошових доходів населення» щодо збільшення сум індексації заробітних плат, пенсій, стипендій, державної допомоги особам з інвалідністю, державної допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування, щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві та інших грошових доходів населення (р.№ 4005, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

-   про внесення змін до деяких законів України щодо збільшення сум індексації заробітних плат, пенсій, стипендій, державної допомоги особам з інвалідністю, державної допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування, щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві та інших грошових доходів населення (р.№ 4005-1, н.д. Королевська Н. та інші)

3. Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо забезпечення підвищення розмірів пенсій (р.№ 5023, н.д. Тимошенко Ю.В., Цимбалюк М.М.)

4. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України з метою соціального захисту осіб, які отримали профілактичне щеплення (вакцинацію) проти інфекційних хвороб (р.№ 5484, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та ініші)

Попередній розгляд законопроектів:

5. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

-   про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пільг з оплати проїзду та деяких інших пільг (р. № 5651,  Кабінет Міністрів України)

-   про внесення змін до деяких законів України щодо пільг з проїзду та деяких інших пільг (р. № 5651-1,  н.д. Королевська Н. та інші)

-   про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пільг з оплати проїзду та деяких інших пільг (р. № 5651-2,  н.д. Устінова О. та інші)

-   про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пільг з оплати проїзду та деяких інших пільг (р. № 5651-3,  н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М.)

6. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення зміни до пункту 7-2 розділу XV «Прикінцеві положення» Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щодо відновлення права жінок на достроковий вихід на пенсію за віком в 55 років (р.№ 3156 дооп., н.д. Королевська Н. та інші)

7. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

-   про внесення змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щодо збільшення пенсійних виплат (р. № 4037, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

-   про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»  щодо  збільшення пенсійних виплат (р. № 4037-1, н.д. Королевська Н. та інші)

8. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до пункту 9-15 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо продовження списання сум недоїмки, нарахованих платникам єдиного внеску, а також штрафів та пені, нарахованих на ці суми недоїмки (р. № 4435, н.д.Гончаренко О.)

9. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

-   про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо деяких питань визначення пенсійного віку (р. № 5566,  н.д. Третьякова Г. та інші)

-   про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо деяких питань зменшення пенсійного віку та дострокового виходу на пенсію для жінок (р. № 5566-1,  н.д. Королевська Н. та інші)

10. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

-   про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання праці домашніх працівників (р. № 5695,  н.д. Констанкевич І.М. та інші)

-   про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання праці домашніх працівників (р.№ 5695-1, н.д. Абрамович І., Плачкова Т.)

Законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є головним:

11. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо основ соціального захисту заручників та інших осіб, потерпілих від терористичного акту (р.№4579, н.д. Геращенко І. та інші)

12. Проект Закону про внесення змін до додатку № 3 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» щодо збільшення видатків на виплату пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу у зв’язку з підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги (р.№ 4585, н.д. Геращенко І. та інші)

13. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення граничного віку перебування на дипломатичній службі та службі в органах місцевого самоврядування (р.№ 5422, н.д. Третьякова Г. та інші)


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування