15 вересня 2021
1000

 

Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк візьме участь у П’ятому Українському Жіночому Конгресі «Лідерство жінок як цінність», який проходитиме 15-16 вересня 2021 року у Києві.

Захід є найбільшою подією України у сфері рівності жінок і чоловіків.

Серед виступаючих, зокрема:

Олена Зеленська, Перша Леді України,

Олена Кондратюк, Заступниця Голови Верховної Ради України,

Марина Лазебна, Міністерка соціальної політики України,

Лілія Гриневич, Міністерка освіти і науки України у 2016-2019 роках,

Мішель Бачалет, Верховна Комісар ООН з прав людини,

Анн Лінде, Міністерка закордонних справ Швеції,

Мір’яна Шполярич Еггер, Регіональна директорка ПРООН у Європі та СНД,

Ніна Хечігіан, заступниця мера міста Лос Анджелес, США

П’ятий Український Жіночий Конгрес розпочнеться з розмови про головні здобутки у сфері політики рівності у період незалежності України. Дискусія також стане спробою осягнути шлях України до рівності – ми рухаємось еволюційно чи революційно? Учасники дадуть свої прогнози щодо того, скільки часу та зусиль ще потрібно, аби наше суспільство стало вільним від стереотипів і Україна досягла переконливого прогресу за рахунок розвитку людського потенціалу.

Традиційно обговорюватимуться участь жінок у політиці, становище жінок у сфері безпеки і миробудування, роль жінок в економіці та інноваціях, їх лідерство у громадах та місцевій політиці, а також буде презентовано спеціальні заходи та нові формати.

Зокрема, у партнерстві з Українською асоціацією дослідників жіночої історії відбудеться презентація «Історичного проекту» Українського Жіночого Конгресу. Проект розкаже історії десяти місцевих діячок з різних регіонів України кінця ХІХ – початку ХХ століття, чия праця була прикладом жіночого лідерства в умовах відсутності чи значних обмежень прав жінок та сприяла покращенню становища жінок у різних сферах.

Початок реєстрації о 9-00.

Місце проведення: готель Fairmont Grand Hotel, вул. Набережно-Хрещатицька, 1, м. Київ.

Слідкувати за перебігом та новинами заходу можна на офіційному сайті УЖК http://womenua.today/ (трансляція наживо), а також на сторінці Конгресу у Facebook https://www.facebook.com/womenua.today


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування