23 липня 2021
1200

 

Урочиста церемонія закриття Програми стажування молоді в Апараті Верховної Ради України у 2021 році відбудеться за адресою: м. Київ, вул. М. Грушевського, 5, конференц-зал.

За час реалізації Програми 2021 року у Секретаріатах Комітетів і структурних підрозділах Апарату Верховної Ради України завершили стажування 52 молодих фахівця. Із них один інтерн стажувався в Асоціації випускників Програми стажування у Верховній Раді - громадській організації «Ліга інтернів» та двоє - у Програмі USAID «РАДА». Учасники Програми представили 20 областей України та м. Київ, що відповідає умові рівного доступу до здобуття знань і досвіду громадян з усієї України. Зокрема, це стосується й гендерного розподілу, а саме - доступу жінок до рівної освіти, адже участь у стажуванні взяли 62% жінок і 38% чоловіків.

Упродовж шести місяців інтерни брали участь у законопроєктній роботі, здійснювали аналітичні дослідження, допомагали структурним підрозділам Апарату Верховної Ради в проведенні комітетських, парламентських слухань, круглих столів, фахових заходів тощо. Зокрема, насичували образ Верховної Ради України необхідним свіжим поглядом на вже наявні речі та установки задля її покращення та все більшого іміджевого розвитку як в Україні, так і світі. Через запровадження карантинних заходів у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби один місяць інтерни стажувалися в дистанційному режимі. Особливу увагу ГО «Ліга інтернів» приділила навчанню учасників - за цей час вони прослухали ексклюзивні курси та відвідали лекції і тренінги від провідних фахівців з різних сфер. Розвитку лідерського потенціалу інтернів сприяли зустрічі з народними депутатами, політичними та громадськими діячами, науковцями тощо.

Також завершує Програму одна інтернка з Німеччини, Романа Мисліцька. Її стажування тривало 5 місяців, і протягом цього часу вона інтенсивно вивчала українську мову та ознайомлювалася з особливостями функціонування українського Парламенту.

Під час урочистостей відбудеться вручення сертифікатів випускникам Програми стажування молоді в Апараті Верховної Ради України у 2021 році та подяк громадської організації «Ліга інтернів».

 В урочистому заході візьмуть участь:

 Олена Кондратюк - Заступниця Голови Верховної Ради України;

 Валерій Карпунцов - народний депутат України 7, 8 скликання, Голова Правління ГО «Ліга інтернів», випускник Програми 1999-2000 pp.;

 Олександр Мартиненко - заступник Керівника Апарату Верховної Ради України;

 Д-р Бертрам фон Мольтке - Тимчасовий повірений у справах Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні;

Едгар Мейсон - Керівник напрямку розвитку місцевого самоврядування та парламентаризму Агентства США з міжнародного розвитку (USAID);

 Володимир Крижанівський - народний депутат України І скликання, експерт у сфері законотворення та Регламенту Верховної Ради;

Олена Чорна - випускниця Програми стажування молоді в Апараті Верховної Ради України у 2021 році.


Довідково: Програма започаткована у 1995 році Верховною Радою України та Асоціацією колишніх членів Конгресу США. За цей час її випускниками стали понад 2000 осіб. Приблизно третина з них продовжує професійну діяльність в органах влади, інші - навчаються в українських та закордонних університетах, працюють в аналітичних центрах, громадських організаціях, бізнесі тощо. Серед випускників Програми стажування є дев’ятеро народних депутатів різних скликань. Нині Програма реалізується Апаратом Верховної Ради України та громадською організацією «Ліга інтернів», відповідно до Меморандуму про співпрацю. Програма стажування 2021 фінансово та експертно підтримувалась Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) через Програму USAID РАДА, що виконувалась Фондом Східна Європа.


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування