28 червня 2021
1100

 

Урочисте засідання Верховної Ради України з нагоди 25-ї річниці прийняття Конституції України відповідно до Розпорядження Голови Парламенту Дмитра Разумкова № 150 від 15 червня 2021 року та на виконання Постанови Верховної Ради України № 971-IX від 4 листопада 2020 року «Про урочисте засідання Верховної Ради України з нагоди 25-ї річниці прийняття Конституції України» (м.Київ, вул. М. Грушевського, 5, сесійна зала).

Програма урочистостей

9.00 -  Національна гвардія України заступає на Почесну варту біля будинку Верховної Ради України; у приміщенні парламенту: біля Порталу з Державним прапором, Порталу з Декларацією про державний суверенітет України та Конституції України у кулуарах будинку Верховної Ради України;

10.00 - Церемонія підняття Державного прапора України на Площі Конституції;

10.00 - По завершенню церемонії підняття Державного прапора відбудеться встановлення пам’ятного знака «Тризуб» на Площі Конституції;

11.00 - Урочисте засідання Верховної Ради України;

12.30 - По завершенню урочистого засідання спільне фотографування на ґанку Верховної Ради України;

13.00 - Просвітницькі заходи до Дня Конституції;

20.00 - Концерт класичної музики у виконанні Державного естрадно-симфонічного оркестру на Площі Конституції;

21.30 - Світлове шоу на Площі Конституції.

Протягом дня Телемарафон «Моя Конституція 25 років»  парламентського телеканалу «Рада» спільно із Суспільним телебаченням.

        

До участі в урочистостях запрошені: народні депутати України ІХ скликання Верховної Ради України, члени Асоціації народних депутатів України, народні депутати України ІІ скликання Верховної Ради України, представники дипломатичних установ та міжнародних організацій, Президенти України, Голови Верховної Ради України, посадові особи, яким дає згоду на призначення та призначає Верховна Рада України, Кабінет Міністрів України, члени Конституційного Суду України, голови обласних рад, представники Всеукраїнської Ради Церков та релігійних організацій, а також представники засобів масової інформації.

 

До уваги ЗМІ:

Представники ЗМІ запрошуються для висвітлення заходів з нагоди 25-ї річниці Конституції України.

Парламентський телеканал «Рада» здійснює трансляцію наживо у HD форматі.

У ложі преси кулуарів 3-го поверху будівлі парламенту працюють виключно фотокореспонденти та працівники інформагенцій та інтернет-видань у кількості до 40 осіб. Вхід здійснюється у порядку черги за картками акредитації.

Оператори телеканалів та всі інші журналісти працюють у приміщенні пресцентру (кулуари 3-го поверху будівлі парламенту), загальна кількість - до 120 осіб.

Вхід працівників ЗМІ до будинку Верховної Ради України по вул. М. Грушевського, 5 через під’їзд № 1 з 9.30 у порядку черги за картками акредитації.

 


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування