17 травня 2021
1300

Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів проводить засідання у форматі відеоконференції (м. Київ, вул. Банкова, 6-8, кім. 525).

Трансляція наживо

 

Порядок денний

 

Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

 Підготовка до другого читання:

1. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо надання пільг окремим категоріям громадян України, що звертаються за вчиненням консульських дій (р.№ 4539)

 

Підготовка до першого читання:

2. Проект Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення осучаснення та підвищення розмірів пенсій (р. № 4038, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

3. Про перегляд рішення Комітету, прийнятого за результатами розгляду проекту Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо збільшення розмірів допомоги та страхових виплат (р.№ 3017а, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М., Івченко В.)

4. Проект Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо збільшення розмірів допомоги та страхових виплат (р.№ 3017а, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М., Івченко В.)

 

Попередній розгляд законопроектів:

5. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

-     про внесення змін до Закону України «Про зайнятість населення» щодо виплати допомоги особам, які здійснюють догляд за дітьми при закритті дошкільного закладу освіти та загальноосвітньої школи на період карантину (р. № 4013, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

-     про внесення змін до статті 47-1 Закону України «Про зайнятість населення» щодо виплати допомоги по частковому безробіттю особам, які здійснюють догляд за дітьми на самоізоляції або у разі закриття закладу освіти (р. № 4013-1, н.д. Королевська Н. та інші)

 6. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення і затвердження окремих державних соціальних гарантій (р.№ 2146 дооп., н.д. Королевська Н.Ю.)

7. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо збільшення розміру мінімальної заробітної плати та з метою розширення соціально-економічних гарантій, наданих працівникам бюджетного сектору економіки, іншим найманим працівникам, малому та середньому бізнесу, у зв'язку з прийняттям Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» (р.№ 3998, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

8. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення зміни до статті 60 Закону України «Про пенсійне забезпечення» (щодо посилення пенсійного забезпечення медичних та інших працівників закладів охорони здоров'я) (р.№ 4001, н.д. Макаренко М. та інші)

9. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

- про внесення зміни до статті 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо встановлення розміру мінімальної пенсії за віком на рівні мінімальної заробітної плати (р. № 4041, н.д. Поляков А. та інші)

- про внесення змін до статті 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо розміру мінімальної пенсії за віком (р. № 4041-1, н.д. Королевська Н. та інші)

 10. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до пункту 9-15 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо продовження списання сум недоїмки, нарахованих платникам єдиного внеску, а також штрафів та пені, нарахованих на ці суми недоїмки (р.№ 4435, н.д. Гончаренко О.)

 11. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про пенсійне забезпечення» щодо приведення термінів закону у відповідність до термінів, які вживається у законодавстві про реабілітацію жертв репресій (р.№ 4480, н.д. Федина С., Цимбалюк М.)



Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування