01 березня 2021
1300

Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів проводить засідання у форматі відеоконференції (м. Київ, вул. Банкова, 6-8, кім. 525).

 Трансляція наживо

Проект порядку денного

 

Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

1. Пропозиції Президента до Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо перейменування Фонду соціального захисту інвалідів і приведення термінології у відповідність із законодавством у сфері соціального захисту осіб з інвалідністю» (р.№ 3964)

 

Підготовка до другого читання:

2. Проект Закону про внесення змін до статті 5 Закону України «Про гуманітарну допомогу» (р.№ 3527), друге читання

3. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення рівних можливостей матері та батька на догляд за дитиною (р. №3695), друге читання

 

Підготовка до першого читання:

4. Проекти законів:

-   про загальнообов'язкове накопичувальне пенсійне забезпечення (р. № 2683, н. д. Третьякова Г. та інші)

-   про внесення змін до деяких законів України щодо накопичувальної системи державного пенсійного страхування (р. № 2683-1 Королевська Н. та інші)

 

5. Про частковий перегляд рішення Комітету, прийнятого за результатами розгляду проектів законів:

-   про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення порядку погашення заборгованості споживачів з оплати житлово-комунальних послуг (р. № 3613, н.д. Лаба М. та інші)

-   про внесення змін до деяких законів України щодо порядку реструктуризації та списання заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг та захисту громадян від негативних наслідків підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги (р. № 3613-1, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

 

6. Проекти законів:

-   про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення порядку погашення заборгованості споживачів з оплати житлово-комунальних послуг (р. № 3613, н.д. Лаба М. та інші)

-   про внесення змін до деяких законів України щодо порядку реструктуризації та списання заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг та захисту громадян від негативних наслідків підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги (р. № 3613-1, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

 

Попередній розгляд законопроектів:

7. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

-   про внесення змін до статті 115 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо призначення пенсій багатодітним матерям (р.№ 4035, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

-   про внесення змін до деяких законів України щодо дострокового виходу  на  пенсію  багатодітних  матерів та осіб  передпенсійного віку (р.№ 4035-1, н.д. Королевська Н. та інші)

 

8. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення осучаснення та підвищення розмірів пенсій (р. № 4038 н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

 

9.  Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення зміни до статті 60 Закону України «Про пенсійне забезпечення» (щодо посилення пенсійного забезпечення медичних та інших працівників закладів охорони здоров'я) (р.№ 4001, н.д. Макаренко М. та інші)

 

10. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

-   про внесення зміни до статті 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо встановлення розміру мінімальної пенсії за віком на рівні мінімальної заробітної плати (р. № 4041, н.д. Поляков А. та інші)

-   про внесення змін до статті 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо розміру мінімальної пенсії за віком (р. № 4041-1, н.д. Королевська Н. та інші)

 

11.   Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю» щодо збільшення розміру допомоги (р. № 3021а, н.д. Тимошенко Ю., Івченко В., Цимбалюк М.)

 

12.   Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

-   про внесення змін до статті 9 Закону України «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку» щодо підвищення соціального захисту сімей осіб, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною (р. № 3019а, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

-   про внесення змін до Закону України «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку» щодо підвищення соціального захисту сімей осіб, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною та дострокового виходу на пенсію (р. № 3019а-1, н.д. Королевська Н. та інші)

 

13.   Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

-   про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення розмірів стипендій» (р. № 4036, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М., Кириленко І.Г.)

-   про  внесення змін до деяких законів України щодо підвищення розмірів академічної та соціальної стипендій» (р. № 4036-1, н.д. Королевська Н. та інші)

 

14.   Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про Захисників / Захисниць України та членів їх сімей (р.№ 4389, н.д. Остапенко А.)

 

Законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є головним:

15.   Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо протидії мобінгу (р.№ 4306, н.д. Гришина Ю., Третьякова Г. та інші)


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування