27 січня 2021
1500

Комітет Верховної Ради України з питань правової політики проводить засідання у форматі відеоконференції.

 

Проект порядку денного

 

I. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним

 

Повторне перше читання

1. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів України щодо діяльності Верховного Суду та органів суддівського врядування, реєстр. № 3711 (доручення Верховної Ради України 5 листопада 2020 року)

 

Перше читання

2. Проект Закону про конституційну процедуру, реєстр. № 4533 (Монастирський Д.А. та інші)

      Проект Закону про процедуру розгляду справ і виконання рішень Конституційного Суду України, реєстр. № 4533-1 (Павленко Р.М. та інші)

3. Проект Закону про внесення змін до статті 10 Закону України "Про Конституційний Суд України", реєстр. № 4311 (Корнієнко О.С. та інші)

 Проект Закону про внесення змін до статті 10 Закону України “Про Конституційний Суд України” щодо зміни підходу до визначення повноважності суду, реєстр. № 4311-1 (Фріс І.П.)

Проект Закону про внесення змін до статті 10 Закону України "Про Конституційний Суд України", реєстр. № 4311-2 (Чорний Д.С.)

4. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Конституційний Суд України" (щодо порядку розгляду справ Конституційним Судом України), реєстр. № 4319 (Совгиря О.В. та інші)

 

Попередній розгляд

5. Проект Закону про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства, реєстр. № 4288 (Президент України) (невідкладний)

6. Проект Закону про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства, реєстр. № 4288-1 (Гончаренко О.О.)

7. Проект Закону про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства, реєстр. № 4288-2 (Дубінський О.А.)

8. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Конституційний Суд України" щодо зміни порядку прийняття рішень з метою підвищення суспільної довіри, реєстр. № 4317 (Іонушас С.К. та інші)

9. Проект Закону про внесення зміни до статті 12 Закону України "Про Конституційний Суд України" щодо вдосконалення конкурсних засад відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду України, реєстр. № 4339 (Порошенко П.О. та інші)

 

II. Контрольні повноваження

10. Інформація Міністерства фінансів України, Державної судової адміністрації України, Вищої ради правосуддя, Ради суддів України щодо фінансування органів судової влади у 2020 році та щодо можливих проблем у забезпеченні належного функціонування судової системи у 2021 році

 

ІІІ. Організаційні питання

11. Проекти міжнародної технічної допомоги Агентства з міжнародного розвитку США (USAID), які виконує Національний демократичний інститут

12. Пропозиції Комітету до порядку денного п’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання

13. План роботи Комітету на період роботи п’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання

14. Різне

 


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування