27 січня 2021
1400

Експозицію до Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту під назвою «Історія крізь обличчя» розгорнуто у Верховній Раді України.

Проект «Історія крізь обличчя» ініційовано Всеукраїнським Благодійним Фондом «Заради тебе» (ВБФ «Заради тебе»). Мета проекту – збереження пам’яті про подвиг скоєний під час Другої Світової  Війни людьми, яких прийнято називати Праведниками. На жаль, історії порятунку євреїв на теренах колишнього Радянського Союзу під час війни стали збиратися різними фондами та інституціями через багато років після її закінчення. Ці люди не звикли хвалитися своїми вчинками. З кожним роком Праведників стає все менше і ВБФ «Заради тебе» вважає за необхідне нагадати про їх подвиг і зберегти пам'ять про нього.

За даними Інституту Катастрофи і героїзму «Яд Вашем», Ізраїль, в Україні проживало 2 634 Праведника народів світу. Тобто Україна за кількістю Праведників народів світу посідає четверте місце в світі. Це лише офіційні дані, а скількох історій ми не знаємо і не дізнаємося вже ніколи.

Цей проект є особливо актуальним в сучасній Україні, якій так необхідні свої справжні герої, якими ми можемо пишатися. Персоналії Праведників не можуть бути двозначними і викликати будь-який негатив. Вони ризикували собою і своїми близькими, щоб врятувати зовсім незнайомих їм людей. Вони є саме той промінь світла, який допоміг розвіяти велику темряву.

Відкриття експозиції «Історія крізь обличчя» відбудеться в кулуарах ІІІ поверху будинку Верховної Ради України за адресою: м. Київ, вул. М. Грушевського, 5.

 

Допуск представників ЗМІ до будинку Верховної Ради України по вул. М.Грушевського, 5 здійснюється через під’їзд № 1 за наявності постійної картки акредитації у порядку черги після отримання на посту охорони разової додаткової перепустки, що повертається на цей пост охорони після закінчення заходу.


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування