25 січня 2021
1500

У Верховній Раді України відбудеться Урочиста церемонія відкриття Програми стажування молоді в Апараті Верховної Ради України у 2021 році за участю Голови Парламенту Дмитра Разумкова.

 

За результатами конкурсу до участі у Програмі 2021 року відібрано 53 інтерни (50 - до структурних підрозділів Апарату Верховної Ради України, 2 - до Програми USAID РАДА, 1 – до громадської організації «Ліга інтернів»). З них  33 особи - за умовами повного робочого часу та 20 - за умовами неповного робочого часу.

Відповідно до Розпорядження в.о. Керівника Апарату Верховної Ради України від 30.12.2020 № 2140-К «Про стажування учасників Програми стажування молоді в Апараті Верховної Ради України у 2021 році» інтерни стажуватимуться у 33 структурних підрозділах Апарату Верховної Ради України.

Серед учасників програми стажування 64% - жінки та 36% - чоловіки. Середній вік учасників 23 роки.

  

В урочистостях також братимуть участь:

Михайло Теплюк – В.о. Керівника Апарату Верховної Ради України;

Віктор Лях – Президент Фонду Східна Європа;

Валерій Карпунцов – народний депутат України 8 скликання, Голова Правління ГО «Ліга інтернів», випускник Програми 1999–2000 рр.;

Василь Мокан – Народний депутат України 9 скликання, випускник Програми стажування 2011-2012 рр.;

Ігор Когут – Директор Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво»;

Марія Савіна – виконавча директорка ГО «Ліга інтернів».

 

Місце проведення заходів: м. Київ, вул. М. Грушевського, 5, конференц-зал.

 

Довідково: Програма була започаткована у 1995 році Верховною Радою України та Асоціацією колишніх членів Конгресу США. За цей час її випускниками стало близько 1950 осіб. Близько третини з них продовжують професійну діяльність в органах влади, інші – навчаються в українських та закордонних університетах, працюють в аналітичних центрах, громадських організаціях, бізнесі тощо. Серед випускників Програми стажування є 9 народних депутатів різних скликань. Наразі Програму стажування реалізовує Управління кадрів Апарату Верховної Ради України спільно з громадською організацією «Ліга інтернів».

 У 2021 році реалізацію Програми стажування фінансово та експертно підтримує  Агентсво США з міжнародного розвитку (USAID) в межах програми «РАДА: відповідальність, підзвітність, демократичне парламентське представництво» в рамках гранту МБО «Фонд Східна Європа».


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування