28 листопада 2020
1500

 

28 листопада у День пам’яті жертв Голодоморів в Україні відбудуться жалобні заходи на території Національного музею Голодомору-геноциду українського народу.

В.о. Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк, керівники фракцій, голови комітетів та секретаріатів покладуть композиції з колосків до пам’ятника жертвам голодоморів та вшанують заморених голодом хвилиною мовчання.

Традиційно буде проведено загальноукраїнську акцію «Засвіти свічку». Кожний громадянин може у цей час долучитися до акції та встановити свічку на підвіконні.

Цього дня також у Києві приспустять прапори, у храмах проведуть поминальні панахиди за жертвами голодоморів в Україні.

 

Довідково: щороку у четверту суботу листопада в Україні вшановують пам’ять жертв трьох голодоморів – Голодомору 1932 – 1933 років та масових голодів 1921 – 1923 і 1946 – 1947 років. Церемонії покладання квітів та читання молитов відбуватимуться на території Національного музею «Меморіал жертв Голодомору» (вул. Лаврська, 3), біля Пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932 – 1933 років на Михайлівській площі та інших пам’ятних місцях.

Також в онлайн-форматі та соцмережах заплановані інформаційні, просвітницькі та інші тематичні заходи під назвою «Збережи пам’ять. Збережи правду». У київській Публічній бібліотеці імені Лесі Українки до 6 грудня для дорослих демонструватиметься книжкова виставка «Трагедія незнищеної волі».

На вебсайті Держархіву Києва можна ознайомитись із архівними документами «До роковин вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932 – 1933 років в Україні».

 


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування