02 листопада 2020
1400

 

Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів проводить засідання у форматі відеоконференції (м.Київ, вул. Банкова, 6-8, кім. 525).

 Трансляція наживо тут


Порядок денний

 

Законопроекти, з опрацювання яких Комітет є головним:

 

Попередній розгляд законопроектів:

 

1. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

- про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення розміру заробітної плати посадовим особам органів державної влади, місцевого самоврядування та державних підприємств (р.№ 3034, н.д. Кулініч О., Бабенко М. та інші)

- про внесення зміни до деяких законодавчих актів України щодо встановлення обмежень розміру заробітної плати керівництва органів державної влади та державних підприємств (р.№ 3034-1, н.д. Королевська Н. та інші)

 

2. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

- про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення дотримання соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) (р.№ 3949, н.д. Устенко О.)

- про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення дотримання соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) (р.№ 3949-1, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

 

3. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" (щодо встановлення пенсій за особливі заслуги громадянам нагородженим Почесною Грамотою Верховної Ради України або Грамотою Верховної Ради України) (р.№ 3002а, н.д. Цимбалюк М.)

 

4. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до статті 28 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо підвищення розмірів трудових пенсій за понаднормовий страховий стаж (р.№ 3023а, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

 

5. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення зміни до статті 60 Закону України "Про пенсійне забезпечення" (щодо посилення пенсійного забезпечення медичних та інших працівників закладів охорони здоров'я) (р.№ 4001, н.д. Макаренко М. та інші)

 

6. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до статті 25 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" щодо підвищення розмірів трудових пенсій внаслідок збільшення величини оцінки одного року страхового стажу (р.№ 4011, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

 

Законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є головним:

7. Проекти законів:

- про внесення змін до Закону України "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування" щодо забезпечення державного фінансування утримання дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, незалежно від форми власності закладу, в якому вони перебувають (р.№ 3391, н.д. Третьякова Г. та інші)

- про внесення змін до деяких законів України щодо збільшення розміру допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, та державного фінансування утримання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (р.№ 3391-1, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

 

8. Проект Постанови про невідкладну розробку та ухвалення комплексної державної програми підвищення рівня життя мешканців сільських територій (р.№ 3549, н.д. Колихаєв І.)

 

9. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відшкодування шкоди за біль та жаль (р.№ 3605, н.д. Третьякова Г. та інші)

 

10. Проект Закону про внесення зміни до статті 5 Закону України "Про судовий збір" щодо звільнення від сплати судового збору за подання позовів за вимогами, що виникають із трудових правовідносин (р.№ 3647, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

 

11. Проект Закону про внесення зміни до Цивільного кодексу України щодо забезпечення прав осіб на відшкодування шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров'я або смертю (р.№ 3752, н.д. Третьякова Г.)

 

12. Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо питань оподаткування операцій з ввезення на митну територію України транспортних засобів (р.№ 3825, Богданець А., Третьякова Г. та інші)

 

13. Проект Закону про внесення змін до Митного кодексу України щодо питань оподаткування митними платежами операцій з ввезення на митну територію України транспортних засобів (р.№ 3826, Богданець А., Третьякова Г. та інші)

 

14. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту дітей (р.№ 3945, н.д. Шпак Л.)

 

15. Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення соціальних прав окремих категорій осіб (р.№ 3977, н.д. Фріс І.)

 

Інші питання:

16. Про схвалення Рекомендацій слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів на тему: «Проблеми реформування системи пенсійного забезпечення»

 

 

До уваги ЗМІ!

Відповідно до Розпорядження Голови Верховної Ради України Д.Разумкова № 291 від 05.10.2020 журналісти та оператори/фотокореспонденти ЗМІ працюють у пресцентрі парламенту (м.Київ, вул. М.Грушевського,5, кулуари третього поверху) за наявності постійної картки акредитації, виданої Апаратом Верховної Ради України, та разових додаткових перепусток у такій кількості:

до 120 осіб – у пресцентрі на третьому поверсі;

до 30 осіб – у ложі преси балкону зали засідань Верховної Ради України.

Від телевізійних каналів допускається не більше двох знімальних груп (до 4 осіб), від інформаційних агентств – до 2 осіб, від інших видань – по 1 особі.

 

Допуск представників ЗМІ до будинку Верховної Ради України по вул. М.Грушевського, 5 через під’їзд № 1 та допуск операторів/фотокореспондентів з професійним обладнанням до ложі преси балкону здійснюється у порядку черги після отримання на відповідному посту охорони разової додаткової перепустки, що повертається на цей пост охорони після закінчення робочого дня.


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування