30 вересня 2020
1430

Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування проводить засідання за адресою: м. Київ, вул. М.Грушевського, 18/2 , зал № 11 (другий поверх).

 

Пропозиції до засідання Комітету

 

І. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним

 

1. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань діяльності та організації органів державної влади, органів місцевого самоврядування у зв'язку з утворенням (ліквідацією) районів (реєстр. №3651, повторне перше читання)

2. Проект Закону про внесення змін до Виборчого кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо особливостей організації підготовки та проведення виборів у період дії карантину, установленого з метою запобігання поширенню на території України особливо небезпечних і небезпечних інфекційних хвороб, та вдосконалення окремих положень виборчого законодавства (реєстр. №4117, н.д. А.Загоруйко, О.Корнієнко, А.Клочко, П.Бакунець)

3. Проект Закону про внесення зміни до статті 61 Виборчого кодексу України щодо уточнення строку охорони приміщень виборчих комісій (реєстр. №4070, н.д.  А.Клочко, В.Безгін, О.Корнієнко)

4. Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо кандидатського резерву (реєстр. №3491, доопрацьований комітетом)

 

ІI. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є головним

 

5. Проект Закону про Державний бюджет України на 2021 рік (реєстр. №4000, КМУ, Д.Шмигаль)

 

6. Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (реєстр. №4100, КМУ, Д.Шмигаль)

 

III. Організаційні питання

 

7. Презентація проектів нових редакцій законів України про місцеве самоврядування в Україні та про місцеві державні адміністрації (пропозиції  Міністерства розвитку громад та територій України)

8. Про пропозицію Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа «ОПОРА» інституціоналізувати партнерство з Комітетом з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування і виступити бенефіціаром нового етапу проекту «Місцеве спостереження за політичними процесами в Україні»

9. Про пропозицію Проєкту ЄС-ПРООН з парламентської реформи щодо залучення Комітету до пілотування вдосконалення функції парламентського контролю 

10. Про делегування представника Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування до складу робочої групи з питань розроблення проекту Національної економічної стратегії до 2030 року

11. Про позаштатних консультантів Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування (В.Купрій, Я.Казюк)

12. Про звернення Комітету до швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO із пропозицією сприяння процесу розробки індикаторів моніторингу спроможності територіальних громад задля впровадження комплексної системи регулярного дослідження спроможності всіх створених територіальних громад в Україні

 

IV. Різне

 

До уваги ЗМІ!

Відповідно до Розпорядження Голови Верховної Ради України Д.Разумкова № 206 від 28.05.2020 журналісти та оператори/фотокореспонденти ЗМІ працюють у пресцентрі парламенту (м.Київ, вул. М.Грушевського,5, кулуари третього поверху).

 До ложі преси балкона зали засідань Верховної Ради України допускаються по одному оператору/фотокореспонденту від засобу масової інформації у порядку черги, а їх загальна кількість у цій ложі не може перевищувати 30 осіб.

 

Вхід працівників ЗМІ до будівлі Верховної Ради України за тимчасовою карткою акредитації, виданою на час карантину, та за наявності постійної акредитації через 1-й під’їзд.


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування