16 липня 2020
1600

16 липня 2020 року о 16.00 розпочнеться Урочисте засідання Верховної Ради України з нагоди 30-ї річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України.

Урочистості відбуваються відповідно до Постанови Верховної Ради України «Про урочисте засідання Верховної Ради України з нагоди 30-ї річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України» та Розпорядження Голови Верховної Ради України Д.Разумкова № 225 від 26 червня 2020 року «Про проведення урочистого засідання Верховної Ради України з нагоди 30-ї річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України» на виконання пункту 1 Постанови Верховної Ради України № 325-ІХ від 3 грудня 2019 року «Про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв у 2020 році».

 

До участі в урочистому засіданні запрошені народні депутати України, які брали участь в ухваленні Декларації про державний суверенітет України. Відбудеться церемонія вручення державних нагород та відзнак Верховної Ради України народним депутатам України І скликання.

 

Планом заходів передбачено демонстрацію на екранах у залі пленарних засідань відеозаписів подій, пов’язаних з прийняттям Декларації про державний суверенітет України, проведення  тематичної фотовиставки у кулуарах третього поверху головної будівлі парламенту та  демонстрацію фільму про цю історичну подію до початку засідання у кулуарах другого поверху за адресою: м.Київ, вул. М.Грушевського, 5.

 

Урочисте засідання транслюватиметься наживо парламентським телеканалом РАДА.

 

Відповідно до Розпорядження Голови Верховної Ради України Д.Разумкова № 206 від 28.05.2020 журналісти та оператори/фотокореспонденти ЗМІ працюють у пресцентрі парламенту (м.Київ, вул. М.Грушевського, 5, кулуари третього поверху).

 До ложі преси балкона зали засідань Верховної Ради України допускаються по одному оператору/фотокореспонденту від засобу масової інформації у порядку черги, а їх загальна кількість у цій ложі не може перевищувати 30 осіб.

 

Вхід працівників ЗМІ до будівлі Верховної Ради України за тимчасовою карткою акредитації, виданою на час карантину, та за наявності постійної акредитації через 1-й під’їзд.


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування