03 липня 2020
1430

 

Засідання перенесено на 8 липня 2020 року

Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів проводить засідання у режимі відеоконференції (м.Київ, вул. Банкова, 6-8).

 

Порядок денний

 

І. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

 

Підготовка до першого читання:

 

Проект Закону про внесення зміни до Закону України "Про пенсійне забезпечення" щодо приведення його норм у відповідність до рішення Конституційного Суду України від 23 січня 2020 року № 1-р/2020 стосовно скасування збільшення пенсійного віку для виходу на пенсію за віком на пільгових умовах та на пенсію за вислугу років (р. № 2810 доопрацьований, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

 

Попередній розгляд законопроектів щодо доцільності включення до порядку денного сесії:

 

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо дострокового виходу на пенсію (р. № 3053, н.д. Королевська Н. та інші)

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо поліпшення умов призначення пенсій (р. № 3054, н.д. Королевська Н. та інші)

Проект Закону про внесення зміни до пункту 7-2 розділу XV "Прикінцеві положення" Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо відновлення права жінок на достроковий вихід на пенсію за віком в 55 років (р.№ 3156, н.д. Королевська Н. та інші)

Проект Закону про внесення змін до статті 25 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо належного пенсійного забезпечення осіб, які мають 40 і більше років страхового стажу (р.№ 3202, н.д. Батенко Т. та інші)

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення розмірів пенсій при призначенні, відновлення щорічного березневого осучаснення пенсій та підвищення індексації пенсій (р. № 3251, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на соціальну підтримку деяких категорій осіб під час запровадження карантину (р.№ 3306, н.д. Мінько С. та інші)

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо соціальної підтримки деяких категорій осіб під час запровадження карантину або надзвичайної ситуації природного характеру (р.№ 3306-1, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" щодо дострокового призначення пенсій багатодітним матерям та особам, які втратили роботу до досягнення пенсійного віку (р.№ 3481, н.д. Тимошенко Ю.В., Цимбалюк М.М. та інші)

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо дострокового виходу на пенсію (р.№ 3481-1, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про зайнятість населення" (р.№ 3366, н.д. Требушкін Р.)

Проект Закону про внесення зміни до статті 47-1 Закону України "Про зайнятість населення" щодо строку звернення за допомогою по частковому безробіттю на період карантину (р.№ 3366-1, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про зайнятість населення" щодо збільшення терміну звернення за допомогою по частковому безробіттю у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) (р.№ 3422, н.д. Клименко Ю. та інші)

Проект Закону про внесення змін до статті 47-1 Закону України "Про зайнятість населення" щодо спрощення отримання допомоги по частковому безробіттю та збільшення строку за її зверненням (р.№ 3422-1, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про зайнятість населення" (щодо часткового безробіття) (р.№ 3522, н.д. Скорик М.)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо відновлення пільг у зв'язку з рішенням Конституційного Суду України № 12-р/2018 від 18 грудня 2018 року та уточнення окремих положень (р. № 3222, н.д. Зінкевич Я. та інші)

Проект Закону внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо підвищення рівня соціального захисту ветеранів війни (р. № 3238, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо вдосконалення правового механізму підтвердження участі в антитерористичної операції учасників добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізувалися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України (р. № 3317, н.д. Батенко Т. та інші)

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення належних соціальних гарантій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на виконання рішення Конституційного Суду України (р. № 1117 доопрацьований, н.д. Королевська Н. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо відновлення справедливих соціальних гарантій громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи) (р.№ 2827, н.д. Кулініч О., Бабенко М. та інші)

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо відновлення справедливих соціальних гарантій громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи) (р.№ 2827-1, н.д. Королевська Н. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо встановлення належного рівня пенсійного забезпечення (р. № 3109, н.д. Королевська Н. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо забезпечення лікування постраждалих громадян та збільшення для них пільг (р.№ 3239, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо медичного забезпечення постраждалих та потерпілих від Чорнобильської катастрофи (р.№ 3239-1, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення розмірів академічної та соціальної стипендій (р.№ 3242, Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення розмірів академічної та соціальної стипендій (р.№ 3242-1, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

Проект Закону про внесення змін до статті 13 Закону України "Про соціальні послуги" щодо підвищення розміру компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду (р.№ 3244, Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

Проект Закону про внесення змін до статті 13 Закону України "Про соціальні послуги" щодо підвищення розміру компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду (р.№ 3244-1, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

Проект Закону про внесення змін до статті 5 Закону України "Про гуманітарну допомогу" (р.№ 3527, н.д. Лаба М.)

 

ІІ. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є головним:

 

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення належного рівня соціального захисту та встановлення справедливих соціальних гарантій для молоді (р.№ 3231, н.д. Колихаєв І.)

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення належного рівня соціального захисту та встановлення справедливих соціальних гарантій для молодих громадян, в тому числі талановитої молоді та молоді з інвалідністю (р.№ 3231-1, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування" щодо забезпечення державного фінансування утримання дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, незалежно від форми власності закладу, в якому вони перебувають (р.№ 3391, н.д. Третьякова Г. та інші)

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо збільшення розміру допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, та державного фінансування утримання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (р.№ 3391-1, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

 

ІІІ. Інші питання

 

Розгляд інформації Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України щодо моніторингу погашення заборгованості з виплати заробітної плати в країні

Про стан виконання рекомендацій слухань у Комітеті на тему: «Соціальна політика України на 2020-2024 роки»

Про створення робочої групи по підготовці до повторного другого читання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання надмірному тиску на суб'єктів господарювання заходів державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення (р.№ 0958)

Про створення робочої групи по підготовці до другого читання проекту Закону про захист трудових мігрантів та боротьбу з шахрайством у працевлаштуванні за кордон (р.№ 2365)

Про створення робочої групи по підготовці до повторного першого читання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо кваліфікації, як фактору адаптації та мобільності українця (р.№ 2481, н.д. Третьякова Г. та інші)


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування