20 лютого 2020
1000

У рамках реалізації Плану заходів щодо інституційного забезпечення представницької функції народних депутатів України у виборчих округах на 2019-2020 роки в рамках співпраці між Апаратом Верховної Ради та Програмою USAID РАДА, а також за ініціативою народних депутатів України Лариси Білозір та Олександри Устінової проводиться низка освітніх заходів, зокрема, презентація Освітнього центру Верховної Ради у м.Вінниці у період 20-22 лютого ц.р..

 

Програма заходів

 

Четвер, 20 лютого

 

11.00-11.30 - Відкриття експозиції «Рада Інфо», Презентація Освітнього центру Верховної Ради України (м.Вінниця, хол Вінницької обласної ради, вул. Соборна, 70)

 

У липні 2019 року, за підтримки Програми РАДА, у Верховній Раді було відкрито Освітній центр. Метою Освітнього парламентського центру є підвищення обізнаності громадян, в тому числі школярів та студентів, щодо принципів демократії, структури та функцій парламенту. В рамках заходів, зокрема, планується експозиція інформаційної виставки "Рада Інфо" (серія банерів про структуру, функції Верховної Ради) та проведення інтерактивних уроків для школярів з регіону від Освітнього центру Верховної Ради.

 

12.00-13.00 та 13.30-14.30 - Уроки для школярів та інтерактивна гра в рамках діяльності Освітнього центру ВРУ (м.Вінниця, вул.Стрілецька, 12, Школа-гімназія №6)

Заходи проводяться з метою сприяти формуванню громадянських компетентностей у школярів, підвищити рівень обізнаності про принципи демократії та засади парламентаризму, структуру та функції Верховної Ради України.

 

10.00 – 17.30 - Дводенний тренінг для помічників-консультантів народних депутатів «Діяльність народного депутата України та його команди» (м.Вінниця, вул. Київська, 50-А, конференц-зала готелю «Оптіма Вінниця»)

Заходи проводяться з метою ознайомлення із правовою основою та формами роботи народних депутатів у Верховній Раді України та виборчому окрузі, правами, обов’язками, гарантіями діяльності народного депутата, помічників-консультантів, їх основними функціями, правовою основою діяльності Верховної Ради України, її структурою та формами роботи, структурою та діяльністю Апарату Верховної Ради та секретаріатів комітетів, формами взаємодії та співпраці з виборцями та побудови роботи в окрузі, та ін.

 

 П’ятниця, 21 лютого

 

09.30 – 17.30 - Продовження тренінгу для помічників-консультантів народних депутатів «Діяльність народного депутата України та його команди» (м.Вінниця, вул. Київська, 50-А, конференц-зала готелю «Оптіма Вінниця»)

 

10.00-11.00, 11.30-12.30, 13.30-14.30 - Уроки для школярів та інтерактивна гра в рамках діяльності Освітнього центру ВРУ (м.Вінниця, вул. Малиновського, 7, Школа-гімназія №1).

Заходи проводяться з метою сприяння формуванню громадянських компетентностей у школярів, підвищити рівень обізнаності про принципи демократії та засади парламентаризму, структуру та функції Верховної Ради України.

 

11.00-11.30 - Відкриття інформаційної виставки «Сучасна пряма демократія (Швейцарія-Україна)» (м.Вінниця,  вул. Соборна, 59, хол Вінницької міської ради).

Про виставку: Швейцарія має найстарішу систему впровадження прямої демократії. І багато країн звертаються до швейцарського досвіду. Виставка дає змогу ознайомитися з історією, інструментами та викликами для прямої демократії.

 

Субота, 22 лютого

 

11:00 – 13:00 – «Круглий стіл» на тему: «Шляхи виявлення та аналізу проблем громад командами НДУ в співпраці з виборцями» (м. Вінниця,  вул. М.Оводова, 22, Креативний простір «Артинов»).

Захід проводиться з метою обговорити як типові так і специфічні проблеми громад та окреслити оптимальні шляхи виявлення проблем громад і схеми їх аналізу (за участі представників громад та команд НДУ)

 

14:00 – 18:00 - Практичний семінар за участі депутатів місцевих рад (м. Вінниця, вул. М.Оводова, 22, Креативний простір «Артинов»).

Захід проводиться з метою виокремити дієві механізми виявлення та аналізу проблем громад і окремих груп населення.

 

У заходах програми братимуть участь: представники Апарату ВРУ, представники Програми USAID РАДА, представники органів місцевої влади та органів місцевого самоврядування, медіа, НУО, школярі 8-11 класів, викладачі.

 

Контактна особа: координатор Програми USAID РАДА Леся Нечипоренко,

тел. (068) 128­00-44, lnechyporenko@radaprogram.org.

 


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування