20 січня 2020
1400


У Верховній Раді України відбудеться урочиста церемонія відкриття Програми стажування молоді в Апараті Верховної Ради України у 2020 році за участю Голови Парламенту Дмитра Разумкова.

 

У 2020 році у секретаріатах комітетів та структурних підрозділах Апарату ВРУ пройдуть стажування 50 молодих фахівців. Окрім того, паралельно з ними двоє інтернів стажуватимуться в Асоціації випускників програми стажування у Верховній Раді – громадській організації «Ліга інтернів» та один у Програмі USAID «РАДА». Учасники Програми (інтерни) представляють 20 областей України та м. Київ.

 

Протягом шести місяців інтерни братимуть участь у законопроектній роботі, здійснюватимуть аналітичні дослідження, допомагатимуть своєму структурному підрозділу в проведенні комітетських, парламентських слухань, круглих столів, фахових заходів тощо. Особливу увагу буде приділено навчанню учасників – вони прослухають низку лекцій про роботу Парламенту та взаємодію з іншими органами влади, особливості державної служби тощо. Розвитку лідерського потенціалу інтернів сприятимуть зустрічі з народними депутатами, політичними та громадськими діячами, науковцями. 

 

В урочистому заході також братимуть участь:

Вячеслав Штучний – Керівник Апарату Верховної Ради України;

Олексій Жмеренецький – народний депутат України 9 скликання, випускник Програми стажування 2009-2010 рр.;

Валерій Карпунцов – народний депутат України 8 скликання, Голова Правління ГО «Ліга інтернів», випускник Програми 1999–2000 рр.;

Марія Савіна – виконавча директорка ГО «Ліга інтернів».

 

Програма стажування 2020 є ювілейною 25-ою Програмою. Програма була започаткована у 1995 році Верховною Радою України та Асоціацією колишніх членів Конгресу США. За цей час її випускниками стало понад 1900 осіб. Близько третини з них продовжують професійну діяльність в органах влади, інші – навчаються в українських та закордонних університетах, працюють в аналітичних центрах, громадських організаціях, бізнесі тощо. Серед випускників Програми стажування є 9 народних депутатів різних скликань. Наразі Програма реалізується Апаратом Верховної Ради України та громадською організацією «Ліга інтернів» відповідно до Меморандуму про співпрацю. З 1995 до 2018 рр. Програма стажування фінансово та інституційно підтримувалась Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

 

Місце проведення заходів: м.Київ, вул. М.Грушевського, 5, конференц-зал.

 

Довідкова інформація за телефоном: 066-764-68-08 (Марія Савіна).


Вхід працівників ЗМІ за картками акредитації через 9-й під’їзд



Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування