21 березня 2019
1530

 


МФО «Парламентська платформа боротьби з туберкульозом» проводить акцію «Настав ЧАС подолати туберкульоз» та прес-брифінг до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом (площа Конституції, перед будівлею Верховної Ради України)

В рамках акції «Настав ЧАС» перед Верховною Радою буде встановлено  4-х метрову інсталяцію у вигляді годинника, на циферблаті якого разом зі слоганом «Настав ЧАС подолати туберкульоз» замість цифр будуть зазначені основні меседжі боротьби з туберкульозом, актуальні для України:

-         Затвердження Загальнодержавної програми протидії захворюванню на ТБ;

-         Своєчасне виявлення ТБ;

-         Забезпечення лікування, орієнтованого на потреби людини;

-         Зменшення фінансового тягаря людей, які постраждали від ТБ.

Про основні меседжі боротьби з туберкульозом йтиметься на прес-брифінгу, у якому візьмуть участь:

Сергій Кіраль, народний депутат України, Голова міжфракційного депутатського об’єднання «Парламентська платформа боротьби з туберкульозом»;

Уляна Супрун, доктор, в.о. Міністра охорони здоров'я України;

Віктор Ляшко, перший заступник генерального директора ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України»;

Огтай Гозалов, медичний спеціаліст Європейського Бюро ВООЗ;

Захедул Іслам, директор департаменту лікування, закупівель та управління поставками МБФ «Альянс громадського здоров’я»;

Ольга Клименко, людина, яка подолала туберкульоз, Голова пацієнтської організації «TB People Ukraine»;

Також під час акції кожен бажаючий отримає наліпку на одяг у вигляді наручного годинника і зможе продемонструвати свою солідарність та причетність до справи подолання туберкульозу. Перед початком акції, о 14.00, Парламентська платформа боротьби з туберкульозом за підтримки партнерів  організовує в приміщенні Верховної Ради України національний «круглий стіл». 

Акція «Настав ЧАС» проводитиметься в рамках всесвітньої інформаційної кампанії «It’s time», започаткованої міжнародним партнерством «Зупинимо туберкульоз» ("Stop TB Partnership"), в Україні на такому високому державному рівні - вдруге.

Організатори заходу: міжфракційне депутатське об’єднання «Парламентська платформа боротьби з ТБ» за підтримки МБФ «Альянс громадського здоров’я», який виступає в Україні координаційним центром організацій громадянського суспільства по роботі з міжнародним рухом парламентарів «Глобальний Кокус проти ТБ», у партнерстві з Центром громадського здоров’я, Партнерством «Зупинимо туберкульоз. Україна», Європейською Коаліцією по боротьбі з ТБ, Мережею 100% життя, Stop TB Partnership, Global TB Caucus.

Мета кампанії – привернення уваги світового співтовариства до актуальної проблеми ТБ в Україні. Щорічно в нашій країні помирає від ТБ понад 3700 осіб, кожного дня – близько 10 пацієнтів. Непрямі економічні збитки за такої ситуації щорічно становлять понад $12 млн. І хоча в останні роки фіксується певне покращення ситуації, лише у 2018 році зареєстровано 21 314 нових випадків туберкульозу. При цьому, за даними ВООЗ, близько 23% випадків захворювання в Україні не виявляються, а основною проблемою залишається резистентний туберкульоз (т.б. нечутливий до традиційних ліків), який вимагає більш тривалого та вартісного лікування і має нижчі шанси на успішний результат.

Вхід за картками акредитації


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування