20 лютого 2020
1200

Представникам засобів массової інформації необхідно акредитуватися на подію

Акредитуватися

 Відкриття експозиції є частиною інформаційної кампанії з підтримки законодавчих ініціатив – надання права на перегляд покарання у вигляді довічного позбавлення волі. Сьогодні 1568 осіб, серед яких 22 жінки, що відбувають таке покарання, не мають права на його перегляд (скорочення).

Фотопортрети засуджених до довічного позбавлення волі зроблені під час сповіді. Фотожурналіст Олександр Чекменьов, священик Юрій Чорнобров і голова громадської організації «Союз «Золотий Вік України» Яна Баранова об’їхали п’ять установ виконання покарань й поспілкувалися більш ніж з сорока «довічниками». Олександру Чекменьову вдалося знайти та показати людяність там, де менш за все сподіваєшся на зустріч із нею – серед засуджених за найтяжчі злочини.

Мета проекту – привернути увагу суспільства до проблеми «довічників». Навесні 2019 року Європейський суд з прав людини виніс рішення по справі «Петухов проти України – 2», у якому визнав, що існуюча в Україні практика довічного позбавлення волі суперечить Конвенції з прав людини і є по суті катуванням. Україна – європейський лідер за кількістю «довічників». Ці засуджені фактично позбавлені права на пом’якшення вироку, можливості оскарження рішення суду та перегляду справи. Це означає, що без надії залишаються всі ув’язнені, враховуючи жертв судових помилок.

Оглянути експозицію можна з 18 до 28 лютого 2020 року в кулуарах ІІІ поверху будинку Верховної Ради України (вул. М.Грушевського,5). Відкриття експозиції заплановано 18 лютого 2020 року о 12.00. Вхід за картками акредитації.


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування