20 лютого 2020
1200

Представникам засобів массової інформації необхідно акредитуватися на подію

Акредитуватися

 

Виставка «Українська мова: від заборон до утвердження» розповідає про складний та історично тривалий шлях формування, становлення та утвердження української мови. Першовидання і рукописні книги, документальні матеріали і рідкісні видання, абетки, словники, світлини відображають важливі етапи її розвитку і функціонування від ХІ ст. і до наших днів, розкривають багатство і  красу рідної мови. На особливому значенні слова, мови як духовної основи життя суспільства, необхідної складової утвердження нашої  державності, наголошують тексти з творів відомих українських майстрів красного письменства.

Окремий розділ виставки присвячений становленню і утвердженню української мови як державної в час незалежної України, а також вільному розвитку і використанню рідних мов народів, які її населяють.

Експозиція виставки створена на основі фондової колекції Національного музею літератури України, документальні матеріали надані для експонування Центральним державним історичним архівом України. Відвідувачі мають можливість побачити рідкісні раритетні видання, які збереглися в одиночних примірниках, та ознайомитися з унікальними архівними документами.

  Ознайомитися з експозицією можна з 20 лютого до 06 березня 2020 року в кулуарах ІІ поверху будинку Верховної Ради України (вул. М.Грушевського,5).

Відкриття експозиції відбудеться 20 лютого 2020 року о 12.00.

Вхід за картками акредитації.

 


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування