04 лютого 2020
0930

Представникам засобів массової інформації необхідно акредитуватися на подію

Акредитуватися

  За підтримки Комітету Верховної Ради України з питань цифрової трансформації, Міністерства цифрової трансформації України, спільно з Уповноваженим Президента України з прав дитини, до Дня безпечного Інтернету в Україні, який відбудеться 11 лютого 2020 року, буде розгорнуто тематичну експозицію в кулуарах ІІ поверху будинку Верховної Ради України.

Народні депутати України, співробітники Апарату Верховної Ради України, представники ЗМІ зможуть під час презентації виставки ознайомитися із шокуючими документами та цифрами про ситуацію з насильством в Інтернеті.

Щодня в Інтернеті з’являється 1 мільйон  нових користувачів, і кожні 7 хвилин Міжнародна гаряча лінія Internet Watch Foundation знаходить сторінку із сексуальним насильством над дітьми. Із них 94% матеріали про дітей до 13 років.

Дослідження, проведені вченими Linkoping University в 2016 році, свідчать про те, що діти, які зазнали сексуального насильства в Інтернеті, травмовані ще сильніше, ніж ті, які зазнали фізичного насильства.

Світ змінюється, злочинці змінюють свої інструменти, щоб скоювати сексуальне насильство над дітьми. Тому питання щодо сексуального насильства в Інтернеті повинні бути на державному контролі з метою захисту дітей від новітніх ризиків.

На відкритті будуть присутні: Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан, заступник Голови Комітету з питань цифрової трансформації Єгор Чернєв.

Відкриття експозиції «Сексуальне насильство над дітьми: онлайн-вимір» відбудеться в кулуарах ІІ поверху будинку Верховної Ради України (вул. М. Грушевського, 5) 4 лютого 2020 року о 09.30.

Вхід за картками акредитації.  


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування