23 грудня 2019
1500

Представникам засобів массової інформації необхідно акредитуватися на подію

Акредитуватися


Слухання в Комітеті Верховної Ради України з питань цифрової трансформації на тему: «Національна кібербезпека та кіберзахист України, у тому числі у сфері критичної інфраструктури» (вул. Грушевського 5, конференц-зал).

Необхідність проведення комітетських слухань викликана тим, що тема кібербезпеки в Україні за останні роки набула значних зрушень. Не тільки Україна, а й увесь світ змінив своє ставлення до зазначеної проблеми - зросло усвідомлення, що найнебезпечніші кібернетичні та інформаційні загрози виходять не від поодиноких хакерів, а від агресивно-налаштованих країн.

Мета заходу: Посилити роль кіберзахисту для розвитку галузей економіки України, здійснити більш системні і цілеспрямовані дії щодо реалізації державної політики з дотримання безпечних умов функціонування кіберпростору в Україні, у тому числі у сфері критичної інфраструктури.

Проведення слухань на зазначену тему буде сприяти розгортанню широкої суспільної дискусії, стимулюванню прискорення вдосконалення українського законодавства з кібербезпеки в Україні.

Під час заходу планується проаналізувати та обговорити актуальні питання розвитку кібербезпеки та кіберзахисту України, у тому числі у сфері критичної інфраструктури, які мають суспільний інтерес та потребують законодавчого врегулювання; узагальнити пропозиції із вдосконалення національної політики із зазначеного питання, уточнити пріоритети та механізми реалізації цієї політики.

Передбачається підготовка рекомендацій Уряду України, Верховній Раді України, органам державної влади із здійснення заходів правового інформаційно-роз’яснювального, організаційного та технологічного характеру із активізації вдосконалення національного законодавств з кібербезпеки та кіберзахисту в Україні, у тому числі у сфері критичної інфраструктури.

До участі у слуханнях запрошено народних депутатів України, представників органів державної влади,  об’єднань громадян, бізнесу, неурядових організацій, провідних експертів та вчених.

Вхід представників ЗМІ за картками акредитації через 9-й під’їзд


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування