17 грудня 2019
1200

Представникам засобів массової інформації необхідно акредитуватися на подію

Акредитуватися

 

За ініціативи народного депутата України Яни Зінкевич в кулуарах І поверху будинку парламенту буде розгорнуто фотовиставку, що відображає розмаїття українських традиційних народних звичаїв і обрядів, пов’язаних із святкуванням Різдва та Нового року від Слобожанщини до Закарпаття і Буковини, від Чернігівщини до Донеччини, Одещини, Миколаївщини. Різдвяно-новорічний період – найулюбленіший й найпопулярніший в Україні святковий комплекс, що пов’язаний із оригінальними ритуалами, іграми і забавами, що мають прадавнє коріння. 
 

Метою фотовиставки є презентація розмаїття народних різдвяно-новорічних звичаїв, що збереглися в основі національних традицій.

Фотографії етнолога Олени Чебанюк, зроблені під час фольклорно-етнографічних експедицій у різні куточки України, супроводжуються короткими описовими матеріалами, які висвітлюють регіональні особливості різдвяно-новорічних святкувань в Україні.

 Організатором фотовиставки є  фонд «Родинний клуб Матуся»

Довідково про автора: Олена Чебанюк, фольклорист, етнолог, кандидат філологічних наук, старший науковий співробітник Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М.Т. Рильського НАН України. Є автором понад 200 наукових і популярних публікацій про українську святкову обрядовість у вітчизняних і зарубіжних виданнях, в т.ч. «The Ukrainian: Life and Culture», що представляє українську культуру за кордоном.

      Ознайомитися з проектом можна протягом пленарного тижня з 17 до 20 грудня 2019 року в кулуарах І поверху будинку Верховної Ради України (вул. М.Грушевського,5). Відкриття експозиції відбудеться 17 грудня 2019 року о 12.00.

Вхід за картами акредитації.


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування