12 грудня 2018
1400

Представникам засобів массової інформації необхідно акредитуватися на подію

Акредитуватися

 

 

12 грудня 2018 року о 1400 годині у Верховній Раді України (м. Київ, вул. Грушевського, 18/2, к. 11) відбудеться науково-практична дискусія «Трансфер інновацій Наукової школи вітчизняного парламентаризму: відкритий форум».

Захід відбудеться за ініціативи Громадської організації «Академія парламентаризму» і кафедри парламентаризму та політичного менеджменту НАДУ при Президентові України, діяльність яких спрямована на розвиток вітчизняного парламентаризму та полягає в науковій, освітній і просвітницькій діяльності, експертно-аналітичному супроводі функціонування Верховної Ради України, розробці практичних науково-обґрунтованих рекомендацій щодо реформування українського парламенту.

За час свого існування (з 2009 р.) кафедра за сприяння громадської організації об’єднала наукову громаду однодумців і сформувала Наукову школу вітчизняного парламентаризму, яка представлена народними депутатами України усіх скликань, працівниками Апарату Верховної Ради України, керівниками органів публічної влади, науковцями, слухачами, аспірантами і докторантами галузі знань «Публічне управління та адміністрування» спеціалізації «Парламентаризм»; підготувала 7 докторів і 16 кандидатів наук з державного управління, понад 500 магістрів, серед них – народні депутати України і працівники Апарату, які власними науковими здобутками суттєво вплинули на розвиток теорії та практики вітчизняного парламентаризму.

Науково-практична дискусія присвячена обговоренню сучасних результатів наукових досліджень у сфері вітчизняного парламентаризму з питань:

- розвитку представницької влади  в умовах глобальних змін (Доповідач: Тетяна Пояркова, д.політ.н., доц.);

- запобігання політичній корупції у представницькій владі (Доповідач: Ростислав Марчук, к.ю.н., доц.);

- забезпечення ціннісно-орієнтованої парламентської діяльності та стандартів якості представницької влади (Доповідач: Лідія Даниленко, д. пед.н., проф..);

- бікамералізм в українському парламентаризмі: філософсько-правове осмислення (Доповідач: Мирослав Дурдинець, к.ю.н., доц.);

- розвиток політичної компетентності: підходи до імплементації зарубіжного досвіду (Доповідач: Мар’яна Орлів, к.е.н. докторант міжнародної програми з політичних наук та державного управління).

Обговорення результатів наукових досліджень відбуватиметься за участю народних депутатів України, наукових і науково-педагогічних працівників, здобувачів освітніх і науково-освітніх програм у галузі знань «Публічне управління та адміністрування» й «Політологія».

Виступи народних депутатів України присвячуються актуальним напрямкам їхньої співпраці з Науковою школою вітчизняного парламентаризму.

 

Формат наукової дискусії – Відкритий форум з обговорення наукових проблем і перспектив трансферу нового знання й інновацій у діяльність Українського парламенту  передбачає зміну традиційних ролей споживачів і надавачів нових знань у сфері парламентаризму на роль інвесторів, користувачів, фасилітаторів, партнерів в академічному підприємництві.

Модератор: Валентина Гошовська, президент ГО «Академія парламентаризму», д.політ.н., професор, завідувач кафедри парламентаризму та політичного менеджменту Національної академії державного управління при Президентові України.

 


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування