Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе, перший заступник голови Комітету Вадим Галайчук та членкиня Комітету Олена Вінтоняк провели двосторонні зустрічі на полях COSAC, конференції комітетів у справах ЄС парламентів Європейського Союзу та партнерів.

«Ми провели важливі двосторонні зустрічі з колегами як з Європейського Союзу, так і з поза меж ЄС, зокрема, із норвезькою, данською, болгарською делегацією, новообраними парламентарями Словаччини. Мали розмову з нашими партнерами з литовського, латвійського, естонського, австрійського, німецького, французького, шведського парламентів, а також делегацією Бельгії, яка наступною головуватиме в ЄС. Налагоджуємо зв’язки з колегами із Західних Балкан, щоб ми розуміли наскільки нам необхідна ця взаємодія і спільне бачення євроінтеграційних процесів для наших держав», - сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе. Також голова Комітету мала окремі зустрічі з Президенткою Конгресу депутатів Іспанії Франсіною Арменгол і Спікеркою Палати представників Парламенту Бельгії Еліаном Тільйо.

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС запрошували європейський колег відвідати Україну. «Ми переконані, що це і вияв солідарності й підтримки для українського народу, а також і можливість безпосередньо побачити те, що відбувається в Україні. Спілкування з людьми на місці дає глибше розуміння того, чому нам доводиться протистояти і додаткові аргументи нашим європейським колегам у спілкуванні із їхніми суспільствами», - сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе. З кожною окремою делегацією, за її словами, говорили про надання Україні ще більше зброї, про програми підтримки України. «Ми, звісно, вдячні за те, що вони робили і роблять для нас, але очікуємо, ще більшої допомоги», - зауважила голова Комітету.

Вона повідомила, що усі делегації цікавилися, як розвиваються події на фронті, які очікування України, ризики, які сподівання від зовнішньої допомоги. «Ми наголошували, що тільки спільною мобілізацією і боротьбою ми можемо досягти того результату, який дасть нам надійний і тривалий мир», - наголосила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Щодо євроінтеграції - українська делегація закликала колег працювати зі своїми урядами, щоби підтримати рішення Євроради про відкриття перемовин про членство України в ЄС вже наприкінці цього року. Так само члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС закликали колег-парламентарів працювати з їхніми урядами, щоби запросити Україну в НАТО вже на саміті у Вашингтоні. Бо саме членство України в Альянсі може стати запорукою міцного і тривалого миру на континенті.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

26 квітня 2024 16:27
26 квітня 2024 10:40
25 квітня 2024 16:21
25 квітня 2024 16:15
25 квітня 2024 16:09
24 квітня 2024 21:14
24 квітня 2024 17:00
24 квітня 2024 15:24
24 квітня 2024 15:21
24 квітня 2024 15:17