Голова Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха розповів про роботу над законопроектом, який вдосконалює корпоративне управління юридичних осіб, акціонером яких є держава (реєстр.№ 5593-д). Він наголосив, що ця реформа — одне із пріоритетних завдань, оскільки приведення корпоративного управління у відповідність до міжнародних стандартів є одним із зобов’язань України перед міжнародним співтовариством. Комітет прагне привести фінальний текст законопроекту у відповідність до кращих міжнародних практик, адже це також ключ до очищення всього державного сектору економіки.

«Особливо під час війни ми очікуємо, що підприємства будуть працювати не тільки прозоро та злагоджено, а й приноситимуть реальні результати», — розповів Голова Комітету. Для цього Комітет першим ініціював співпрацю з Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), яка розробила визнаний світовий стандарт - Керівні принципи ОЕСР з корпоративного управління на підприємствах державної форми власності.

За словами Дмитра  Наталухи, вже незабаром секретаріат організації надасть свою оцінку щодо законопроекту. «Ще 12 липня ми офіційно звернулися до ОЕСР із проханням надати свої висновки до тексту законопроекту. За нашою домовленістю, їх секретаріат до 8 вересня надасть свою оцінку, яка дозволить фіналізувати текст до другого читання», — наголосив він.

Очільник Комітету з питань економічного розвитку зазначив, що залучення міжнародних експертів до роботи над законопроектом стане додатковою гарантією того, що реформа буде проведена максимально фахово та ефективно, а довкола законопроекту не буде жодних різних тлумачень чи інсинуацій.

«Загалом, нам дуже приємно бачити підтримку зі сторони наших міжнародних партнерів. Минулого тижня посли G7 в Україні звернулися зі спільним листом, де закликали провести цю реформу у співпраці з міжнародними експертами. Ми висловили їм подяку й підкреслили, що робота над законопроектом нашим Комітетом ведеться вже тривалий час, ми активно комунікуємо з нашими партнерами щодо його змісту, та тримаємо руку на пульсі щодо будь-яких пропозицій і зауважень. Тому для нас це додатковий привід переконатися у тому, що наша робота над реформою корпоративного управління, без зволікань, резонує з настроями і баченням наших партнерів і союзників, і тим самим на практиці демонструє нашу готовність працювати над реформами спільно»,  — резюмував Дмитро Наталуха.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

08 травня 2024 19:38
08 травня 2024 17:24
08 травня 2024 17:18
08 травня 2024 16:10
08 травня 2024 16:07
08 травня 2024 15:28
08 травня 2024 15:06
08 травня 2024 12:40
08 травня 2024 12:15
08 травня 2024 09:00