На цьому Іванна Климпуш-Цинцадзе наголосила під час спілкування з канадськими колегами. Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС та членкиня Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Марія Іонова під час робочого візиту до Канади зустрілися із членами парламентської групи дружби Канада-Україна. «Це була дуже відверта розмова на різних рівнях. Ми говорили про додаткові зусилля Канади, які можуть бути застосовані для додаткової допомоги Україні», поінформувала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Українські парламентарки подякували Канаді за те, що Канада проявляє гнучкість і особливий підхід у підтримці України, зокрема, і через випуск суверенних облігацій на підтримку України, які мають на меті залучити ширші верстви громадян, бізнесів та канадського суспільства загалом до підтримки України. Спеціальні п’ятирічні облігації «Суверенітет України» на загальну суму 500 мільйонів канадських доларів нещодавно випустив Уряд Канади, взявши на себе зобов’язання, що сума еквівалентна коштам отриманим від їх випуску, буде перерахована Україні у формі позики через спеціальний рахунок МВФ для України. Також українська делегація відзначила унікальний крок Канади для створення законодавствоа, щоби заморожені активи російської федерації могли бути конфісковані, а потім використані для підтримки України. Канада першою серед західних країн законодавчо створила таку можливість. Відповідні поправки до закону Сенат затвердив ще у червні цього року. «Ми розраховуємо на те, що найближчим часом вже те законодавство, яке було ухвалене і ті дії, які відповідно до цього законодавства чиняться на даний момент, дадуть свої результати. Це покаже іншим країнам, що не тільки замороження російських активів, а й їхня конфіскація є важливим для того, щоби підтримати сміливе і правдиве українське суспільство та Українську державу», - сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Іванна Климпуш-Цинцадзе та Марія Іонова запросили канадських депутатів із парламентської групи дружби з Україною, а також колег із комітету у закордонних справах відвідати Україну: «Ми щиро сподіваємося, що такі багатопартійні делегації від обох цих представницьких груп зможуть відвідати Україну вже на початку наступного року. Для нас це буде не тільки важливим політичним додатковим сигналом, але й, переконані, що це додасть аргументів для утримування України на височезному порядку денному, як це зараз відбувається в Канаді. І додасть аргументів для тих, хто сьогодні, на жаль, сумнівається в тому, які є перспективи в розвитку цієї війни не тільки за незалежність і відновлення територіальної цілісності України, а й за цінності вільного світу».

Українська сторона наголосила на тому, що нинішня війна росії в Україні - це війна не лише путіна, а й усієї російської федерації і, на жаль, усього російського суспільства проти України. І вона відбувається не тільки на полі бою, але й через терористичні атаки на цивільну інфраструктуру, а також через інформаційні атаки не тільки на українське суспільство, а на весь вільний світ. Іванна Климпуш-Цинцадзе та Марія Іонова закликали канадських колег спільно протидіяти цим атакам рф. Вони також обговорили з представниками Парламенту Канади можливість визнання російського режиму, як такого, що спонсорує тероризм та зосередилися на різних аспектах цього потенційного визнання.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

25 квітня 2024 18:02
25 квітня 2024 17:54
25 квітня 2024 13:58
25 квітня 2024 11:35
25 квітня 2024 11:26
25 квітня 2024 10:22
25 квітня 2024 10:11
24 квітня 2024 19:20
24 квітня 2024 19:10
24 квітня 2024 19:00