Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України провів 31 березня засідання в режимі відеоконференції.

Учасники засідання розглянули проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів, які сприяли тимчасовій окупації Автономної Республіки Крим», внесений народним депутатом України Є.Богуцькою, № 4657.

За результатами обговорення Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України визначитися щодо проекту Постанови шляхом голосування з урахуванням зауважень Комітету щодо кількісного та персонального складу Тимчасової слідчої комісії.

Під час засідання розглянуто проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення процесу планування законопроектної роботи Верховної Ради України», внесений народними депутатами Р.Стефанчуком, С.Кальченком та іншими (№ 5178). Проектом пропонується удосконалити процес планування законопроектної роботи Верховної Ради України шляхом внесення відповідних змін до Регламенту Верховної Ради України та Закону України «Про комітети Верховної Ради України». Як зазначається в пояснювальній записці до законопроекту, прийняття проекту сприятиме налагодженню ефективної роботи Верховної Ради України у прийнятті важливих для країни законів.

Члени Комітету розглянули проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Регламент Верховної Ради України»  з метою  приведення процесу планування законопроектної роботи Верховної Ради України у відповідність до процедурних керівних принципів щодо прав та обов’язків опозиції в демократичному парламенті», внесений народними депутатами України Ю.Тимошенко, С.Євтушком та іншими (№ 5178-1).

Законопроектом пропонується внесення змін до Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» в частині, що: порядок денний пленарних засідань Верховної Ради на кожний день пленарного тижня готується за пропорційним принципом відповідно до кількісного складу депутатських фракцій (депутатських груп) та позафракційних народних депутатів у кількості не більше 20 законопроектів на кожний день. Питання порядку денного на кожен день пленарного тижня розміщуються почергово від кожного суб’єкта права законодавчої ініціативи. Головний комітет розглядає законопроекти з урахуванням пропорційного принципу відповідно до кількісного складу депутатських фракцій (депутатських груп) та позафракційних народних депутатів.

Також учасники засідання розглянули питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» щодо обліку робочого часу народного депутата України.

Окрім того, було затверджено розклад засідань Комітету у квітні 2021 року. 

За наслідками розгляду питань порядку денного Комітетом прийняті рішення та ухвалені відповідні висновки.

Присутні на засіданні народні депутати України - члени Комітету: С.Кальченко, С.Євтушок, О.Савченко, А.Культенко, Ю.Загородній, О.Гринчук, М.Папієв, Л.Марченко, П.Фролов, Н.Приходько, О.Синютка.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

26 липня 2024 18:11
26 липня 2024 14:48
26 липня 2024 14:44
26 липня 2024 12:56
26 липня 2024 12:50
26 липня 2024 11:48
26 липня 2024 11:13
26 липня 2024 09:13
25 липня 2024 16:37
25 липня 2024 13:44