Захід розпочався зі вступних промов координаторів Жіночого форуму ЄВРОНЕСТ депутата Європейського Парламенту Клер Муді та депутата національного парламенту Азербайджану Малахат Ібрагімгізі.

Відбулася дискусія з керівником департаменту Східного партнерства Генерального директорату Єврокомісії (DG NEAR) Лоуренс Меридіт в рамках доповіді про гендерні перспективи в Загальному документі співробітників, який підготували HR/VP департаменти, а також Служба Єврокомісії щодо 20 показників до 2020 року.

Окрім того, Голова Офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг та Голова підкомітету з питань гендерної рівності і недискримінації Комітету з питань прав людини Ірина Суслова висловили свої думки щодо проблем ратифікації та імплементації Стамбульської конвенції в країнах Східного партнерства.

Учасники Жіночого форуму провели дебати з актуальних питань своєї діяльності та накреслили плани на майбутнє.

За підсумками зібрання було ухвалено політичну декларацію від імені Жіночого форуму ЄВРОНЕСТ.

Як зазначається в документі, «ми, жінки, представниці Парламентської Асамблеї ЄВРОНЕСТ, зібралися сьогодні в Києві та вирішили посилювати нашу співпрацю в рамках Жіночого форуму ЄВРОНЕСТ».

Автори декларації заявили про намір «активно домагатися розширення прав і можливостей для жінок, гендерної рівності, недискримінації в політиці і суспільстві, а також боротися з усіма формами насильства проти жінок».

Учасники Жіночого форуму ЄВРОНЕСТ дали урочисту обіцянку збиратися регулярно з метою просування спільного порядку денного в своїх країнах і інституціях, концентруючи свою увагу на перевагах, які жіноча рівність надає суспільству.

У документі зауважується, що «Жіночий форум Парламентської Асамблеї ЄВРОНЕСТ складається з жінок, які входять до складу компонента Європейського Парламенту та парламентів країн Східного Партнерства». «Ми будемо залучати широку громадськість і взаємодіяти з ключовими зовнішніми зацікавленими сторонами, такими як жіночі асоціації, більш широке громадянське суспільство, профспілки та інші парламентарії», -  запевнили учасники Жіночого форуму.

Вони також зазначили, що «робота Форуму буде координуватися двома співголовами, кожна з відповідного компоненту, і Форум збиратиметься не менше одного разу на рік, паралельно з черговою сесією Парламентської Асамблеї ЄВРОНЕСТ». «За пропозицією двох співголів с, заяви і рекомендації можуть бути направлені комітетам ЄВРОНЕСТ, комітетам Європейського Парламенту та парламентів Східного партнерства, а також виконавчим органам Східного партнерства та Саміту Східного партнерства», - йдеться у декларації Жіночого форуму.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“VI сесія ПА ЄВРОНЕСТ”

06 листопада 2017 11:27
03 листопада 2017 12:39
01 листопада 2017 17:22
01 листопада 2017 16:12
01 листопада 2017 15:00
01 листопада 2017 12:02
01 листопада 2017 10:00
31 жовтня 2017 20:36
31 жовтня 2017 18:30
31 жовтня 2017 16:44